Alman pastası tarifi son derece ekonomik, aynı zamanda aşırı lezzetli bir pasta tarifi. Alman pastası nasıl yapılır diyenler için tarifimiz geliyor.
MALZEMELERİ
İki kek arasındaki krema dolgusuyla geleneksel Alman pastası tarifi, çok fazla malzemesi var gibi görünebilir ancak yapılışı çok kolay.
-500 gr un
-125 gr tereyağ
-1 paket kuru maya
-2 adet yumurta
-150 gr pudra şekeri
-Göz kararı ılık su
-1 çay kaşığı mahlep
-1 çay kaşığı çam sakızı
-1 paket krem şanti
-1 su bardağı süt
-Göz kararı çilek ve muz
YAPILIŞI
Adım 1: Tezgaha un, pudra şekeri, kuru maya, mahlep ve çam sakızını tepeleme döküp karışımı ortasını açın.
Adım 2: Tereyağı, yumurtaları ve ılık suyu ortasına ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Yoğurma işleminden sonra 45 dakika dinlendirin.
Adım 3: Dinlenen hamurdan top şeklinde küçük parçalar koparıp 30 dakika daha bekletiyoruz.
Adım 4: 160 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Bir yandan da arasına ekleyeceğimiz muz ve çilekleri kesiyoruz. Bir paket krem şantiyi bir bardak süt ile karıştırıp pastanın kremasını hazırlıyoruz.
Adım 5: Pişen hamurları fırından alıp arasına krem şantiyi ve meyveleri yerleştiriyoruz. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek servise hazırlıyoruz.