Alman Keki Tarifi, Yumuşacık Alman Keki Nasıl Yapılır?

Yumuşacık bir keke kimse hayır diyemez... Evin her köşesini saran mis gibi kek kokusu hem damağınıza hem ruhunuza iyi gelecek. Kolay ve hızlı bir kek için gerekli malzemeleriniz hazırsa Alman keki tarifimizi veriyoruz.

13.04.2019-13:08 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-12:54) Alman Keki Tarifi,  Yumuşacık Alman Keki Nasıl Yapılır?

Alman keki çocukluğumuza dair birçoğumuzda izler taşır...Çok sevenler ya da ilk kez tadacaklar  için mis gibi bir tarif veriyoruz. Alman kekini eminiz çok seveceksiniz.

ALMAN KEKİ İÇİN MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
250 gr oda ısısında margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım limonun suyu
2, 5 su bardağı un
Kalıba serpmek için dövülmüş ceviz ya da fındık

Üzeri İçin:

Pudra şekeri


ALMAN KEKİ YAPILIŞI

Bütün malzemeleri oda sıcaklığında bir süre bekletiyoruz bu daha güzel kabarmasını sağlar.
Yağı ve şekeri mikserde krema haline gelinceye kadar çırpıyoruz.
Bir yumurtayı kırıp tekrar çırpıyoruz.
Yumurtalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
Unu ve kabartma tozunu da eleyerek ekliyoruz.
Vanilyayı, limon kabuğu ve suyunu bir güzel harmanlıyoruz.
Katı yağ ile yağladıgımız kalıba dövülmüş fındık ya da ceviz serpiyoruz.
Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kekimiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal