Alkollü içecek ve sigaraya ÖTV zam mı geldi? Güncel sigara fiyatları

TÜİK enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından zam gelecek kalem listesine alkollü içecekler ve sigara da eklendi. Buna göre sigara ve alkollü içeceklere gelen ÖTV zammı yüzde 22,3 olarak açıklandı. Peki Alkollü içecek ve sigaraya ÖTV zam mı geldi? İşte güncel sigara fiyatları...

03.01.2023-16:39 - (Son Güncelleme: 03.01.2023-16:39) Alkollü içecek ve sigaraya ÖTV zam mı geldi? Güncel sigara fiyatları

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zammı belirleyen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayı enflasyon rakamları, pek çok kalemde yeni zamların habercisi gibi görünüyor.  Buna göre sigara ve alkollü içeceklere gelen ÖTV zammı yüzde 22,3 olarak açıklandı. Açıklanan zammın ardından güncel sigara fiyatları internet üzerinden yoğun şekilde araştırılır oldu. Peki Alkollü içecek ve sigaraya ÖTV zam mı geldi?

TÜİK enflasyon verilerini açıkladı

TÜİK Aralık ayı enflasyon rakamlarına göre enflasyon Aralık ayında aylık yüzde 1,18, yıllık yüzde 64,27 oranında arttı. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) de yıllık yüzde 97,72 arttı ve aylık yüzde 0,24 ise azaldı.

Alkollü İçecek Zammı

Alkollü içecek ve sigaraya ÖTV zam mı geldi?

TÜİK’in Yurt İçi ÜFE oranlarına göre belirlenen alkollü içecekler ve sigara fiyatlarının da içerisinde bulunduğu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları da enflasyon arttığı için zamlanacak. Güncel enflasyon rakamlarına göre alkollü içecek ve sigara ÖTV zammı yüzde 22,30 olacak.

Sigara Zammı

En ucuz sigara 33 lira olacak

Kesin rakam ise Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek. Öte yandan son sigara zammı sonrası güncel sigara fiyatları arasında en düşük sigara fiyatı 29.5 liraya yükselmişti. En yüksek sigara fiyatı da 48 liraya ulaşmıştı. Aksi bir karar alınmayıp otomatik oranda artış yapılırsa en ucuz sigara fiyatı ortalama 33 liraya yükselecek.

Bu da yaklaşık 3.5 liralık bir zam anlamına geliyor. Öte yandan biranın asgari maktu vergi tutarı 5,39 liraya çıktı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal