Aliyev’den Türkiye’ye güven mesajları: İlk arayacağım kişi kardeşim Erdoğan olur

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’ye güvenini belirten mesajlar gönderdi. Aliyev yaptığı açıklamada, "Herhangi bir ciddi konu olursa ilk arayacağım kişi kardeşim Erdoğan olur" dedi.

11.01.2024-09:27 - (Son Güncelleme: 11.01.2024-17:34) Aliyev’den Türkiye’ye güven mesajları: İlk arayacağım kişi kardeşim Erdoğan olur

Azerbaycan Lideri Aliyev, ülkesinin karşı karşıya kalacağı herhangi bir ciddi konu olduğunda ilk temas kuracağı kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olacağını söyledi.

Yerel televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2. Karabağ Savaşı’ndan bu yana en çok Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü dile getirdi. 

Aliyev Erdoğan

Erdoğan’ın savaşın başladığı günden bu yana yanlarında olduğunu söyleyen Aliyev, "Azerbaycan'a verdiği siyasi ve manevi destek bir çoklarına mesaj oldu. Bu, sadece Azerbaycan halkına dayanışma mesajı değil aynı zamanda savaşa müdahale etmek isteyenlere 'karışmayın' mesajıydı. Azerbaycan halkı bunu hiçbir zaman unutmayacaktır." dedi.

Arayacağım ilk kişi Erdoğan

AA’nın haberine göre, Şuşa’nın işgalden kurtarılması sonrası kendisini ilk tebrik eden kişinin Erdoğan olduğunu vurgulayan Aliyev, "Eğer bugün ülkemizle ilgili herhangi bir ciddi konu olursa tabii ki ilk arayacağım ve bilgilendireceğim kişi kardeşim Recep Tayyip Erdoğan olur.’’ diye konuştu. (AA)

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal