Aliyev'den İklim Değişikliğiyle Mücadelede İşbirliği Çağrısı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, COP 29 öncesinde iklim değişikliğiyle mücadelede global işbirliği çağrısında bulundu.

10.10.2024-11:50 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-11:51) Aliyev'den İklim Değişikliğiyle Mücadelede İşbirliği Çağrısı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den İklim Değişikliği ile Mücadele Çağrısı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, iklim değişikliği ile mücadelede ülkeleri işbirliği yapmaya davet etti. Bakü'de düzenlenen "Pre-COP 29: Azmi artırmak, eylemi etkinleştirmek" etkinliğinde konuşan Aliyev, "Küresel ısınmanın sorumlusunu bulmaya çalışarak zaman kaybetmemeliyiz," dedi.

Azerbaycan, COP 29'a Ev Sahipliği Yapacak

11-22 Kasım tarihlerinde Azerbaycan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi COP 29 için ev sahipliği yapacak. Etkinliğe COP 29 Başkanı Muhtar Babayev, COP 28 Başkanı Sultan Ahmed al-Jaber, ve BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina Mohammed gibi önemli isimler katıldı.

İklim Değişikliği ve Gelişen Ülkelerin Durumu

Aliyev, mesajında iklim değişikliğinin herkesi etkilediğini ama küçük ada devletlerinin daha büyük sıkıntılar yaşadığını vurguladı. Gelişmekte olan ülkelerin bu sorunlarla başa çıkmakta zorlandığını aktardı.

Azerbaycan'ın Yeşil Enerji Yatırımları

Azerbaycan, petrol ve doğalgaz gelirlerini "yeşil enerji" yatırımlarına yönlendirdiğini belirten Aliyev, bu şekilde küresel iklim eylemine destek vermek amacıyla COP 29'a hazırlıklarını sürdürdüklerini vurguladı.

İşbirliği ve Finansmanın Artırılması

Etkinlikte, iklim finansmanının artırılması ve iklim değişikliği ile mücadelede uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi hakkında görüşler paylaşıldı. Aliyev, devletlerin ortak paydada buluşmasını, suçlamalardan kaçınmalarını ve iklim sorununa yönelik birlikte hareket etmelerini önerdi.

Aliyev, "Bu büyük mücadelede herkesin işbirliği göstermesi gerekli," dedi.

Bakü'de, Azerbaycan'ın 11-22 Kasım tarihlerinde ev sahipliği yapacağı Birleşmiş Milletler (BM)...

Bakü'de, Azerbaycan'ın 11-22 Kasım tarihlerinde ev sahipliği yapacağı Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı (COP 29) öncesinde "Pre-COP 29: Azmi artırmak, eylemi etkinleştirmek" başlıklı etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ​​​​​​Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Muhtar Babayev, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımcılara mesajını okudu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal