İçerdiği malzemeler ile bağışıklığı güçlendiren Alişke çorbası, hastalıklara karşı vücudu koruma çemberine alıyor. Eskişehir'e ait olan bu çorba, içerdiği malzemeler ile adeta bir şifa deposu! Az malzemesi ve pratik yapımı ile bu çorba favoriniz olacak.
Alişke çorbası nasıl yapılır?
Alişke çorbası için gerekli olan malzemeler:
- 2 adet soğan
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- 1 kaşık salça
- 250 gr. tavuk kuşbaşı
- 2 kaşık tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Hamuru için:
- 3 kaşık un
- Su
Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alın. Sonrasında tereyağını da ekleyin, bir süre kavurun. Soğanlar kavrulunca tavuk etleri ilave edip rengi dönene kadar kavurma işlemine devam edin. Devamında küp küp doğradığınız patatesleri ekleyerek kavurmayı sürdürün. Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğradıktan sonra tencereye ilave edin domatesler suyunu çekince salçayı ilave edip kavurun.
1,5 litre kadar su ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sonrasında tuzunu ve karabiberi ekleyin. Ardından 3 kaşık una çok az su ilave ederek bulamaç olacak şekilde karıştırın. Bulamaçtan çay kaşığı ile alarak çorbanın içine ilave edin. Bu aşamada çorbayı hiç karıştırmayın. Hamurlar suyun üst yüzeyine geldiğinde naneyi ilave ederek bir kez daha kaynatıp servise hazırlayın.