Ali Şenkaynağı Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı'na Seçildi

Ali Şenkaynağı, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun başkanlığına seçildi. Yeni dönemde çeşitli projelerle dağcılık sporunu geliştirecek.

12.10.2024-15:36 - (Son Güncelleme: 12.10.2024-15:36) Ali Şenkaynağı Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı'na Seçildi

Ali Şenkaynağı Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun Yeni Başkanı

Türkiye Dağcılık Federasyonu, 6. Olağan ve 8. Mali Genel Kurulunu Çankaya’daki İçkale Otel'de gerçekleştirdi. Genel kurulda, başkanlık için Ali Şenkaynağı ve Ertuğrul Tugay yarıştı. Yapılan oylamada, 168 delegeden 159'u oy kullanırken, Ali Şenkaynağı 102 oy alarak yeni federasyon başkanı oldu.

Göreve Gelen Yeni Başkanın Hedefleri

Yeni başkan Ali Şenkaynağı, genel kurulda yaptığı konuşmada dağcılık sporunun sorunlarını iyi bildiğini vurguladı. "27 yılı aşkın bir süredir bu sporun içerisindeyim. Sorunların doğru tespit edilmesi ve çözümler üretilmesi gereklidir. Federasyonumuzu daha erişebilir bir yapıya kavuşturmak için çalışmalara başlayacağız. Elini taşın altına koymaya hazır olan herkese federasyon imkanlarımızı sunacağız," dedi.

Tesisleşme ve Gençlere Yönelik Projeler

Şenkaynağı, federasyonun yeterli tesis sayısına sahip olmadığını belirtti: "Tesisleşme olmazsa olmazımızdır; şu an için bağımsız bir tesisimiz yok. Tırmanış duvarlarımız, çok amaçlı spor salonlarında bulunuyor ve bu durum ciddi sorunlara yol açıyor." Ayrıca, gençlere yönelik projeler üzerinde de çalıştıklarını ifade etti.

Gelişmeler ve Gelecek Vizyonu

Dağcılığın yaygınlaşması adına il temsilcilikleri ile ortak etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Şenkaynağı, mali destek sağlamak ve antrenörlerin koşullarını iyileştirmek için çeşitli projeler geliştireceklerini söyledi. Ayrıca, sporcular için güvenilir ekipman temin etmeye söz verdi ve AFAD ile dağ kazalarının önlenmesi konusunda işbirliği yapacaklarını duyurdu. Başkan Ali Şenkaynağı'nın yönetim kurulunda aşağıdaki isimler bulunuyor: Murat Adıyaman, Ada Özdemir, Mustafa Pehlivanoğlu, Mehmet Bakır Asma, Mehmet Çağlayan, Abdurrahim Ekin, Emrah Aykora, Hakan Othan, Gülay Korkmaz ve Begüm Kazazi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu 6. Olağan ve 8. Mali Genel Kurulu, Ankara Çankaya'daki İçkale Otel'de...

Türkiye Dağcılık Federasyonu 6. Olağan ve 8. Mali Genel Kurulu, Ankara Çankaya'daki İçkale Otel'de gerçekleştirildi. Türkiye Dağcılık Federasyonu 6. Olağan ve 8. Mali Genel Kurulu'nda başkanlığa Ali Şenkaynağı seçildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal