Ali Koç'un Trabzonspor maçı hakkındaki İngiliz basınına çarpıcı açıklaması: "Halil Umut Meler’in lisansı iptal edilmeli!"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, son Trabzonspor maçında yaşanan olaylara ilişkin İngiliz basınına önemli açıklamalarda bulundu. Koç'un, Türk futbolundaki şiddet ve hakem hatalarıyla ilgili endişelerini dile getirdiği açıklamalarıyla ilgili detaylar şöyle…

05.04.2024-17:17 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-17:17) Ali Koç'un Trabzonspor maçı hakkındaki İngiliz basınına çarpıcı açıklaması: "Halil Umut Meler’in lisansı iptal edilmeli!"

Fenerbahçe'nin sezon içindeki çalkantılı süreci, kulüp başkanı Ali Koç'un dikkat çekici açıklamalarıyla sürüyor. Özellikle Trabzonspor ile oynanan maçta yaşanan olaylar, Türk futbolunun içinden geçtiği sıkıntıları bir kez daha gündeme taşıdı. Ali Koç, bu olayların ardından İngiliz basınına yaptığı açıklamalarda, Türk futbolundaki sorunlara dikkat çekerek lisans iptali çağrısında bulundu. Başkan Koç, 2 Nisan Salı günü Fenerbahçe'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türk futbolunda yaşanan şiddet olayları ve hakem hatalarıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Özellikle Trabzonspor maçında hakem Halil Umut Meler'in kararlarına yönelik sert eleştirilerde bulunan Koç, bu tür olayların futbolun ruhuna ve fair play prensiplerine zarar verdiğini ifade etti.


Ali Koç, çarpıcı açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, İngiliz spor yayını The Athletic'e yaptığı konuşmada, Türk futbolundaki dayanılmaz iklim ve yaşanan sorunlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Koç'un görüşleri, kulübün alacağı kararlar öncesinde büyük önem taşıyor. İşte, Ali Koç'un The Athletic'e yaptığı açıklamaların detayları:

"Yüzyılın başından bu yana saha içinde ve dışında yaşanan bir dizi tuhaf, adaletsiz ve kabul edilemez olay, Türkiye'nin futbol ortamındaki konumumuzu yeniden düşünmemize neden oldu.

"Halil Umut Meler’in cesareti yoktu"

Hakem Halil Umut Meler'in maçı tatil etmek için birçok nedeni vardı ama bunu yapacak cesareti yoktu. Lisansı iptal edilmeli. Futbol federasyonu, bu vahim olayla ilgili kısa bir açıklamanın ötesinde hiçbir şey yapmadı. Bu açıklama, olayların ciddiyeti göz önüne alındığında tatmin edici değil ve alınacak herhangi bir önlemden de bahsedilmiyor.

"İşler daha da kötüye gitti"

Saha içinde ve dışında Fenerbahçe'ye karşı haksızlık, ayrımcılık çok uzun zamandır devam ediyor ve öyle ya da böyle buna bir son verilmeli. Yıllar boyunca yetkili makamların bu durumu ele almasını bekledik. Ancak, bizi dehşete düşüren bir şekilde, yetkililer, karşı karşıya kaldığımız adaletsizliği çözmek yerine göz göre göre görmezden geldiler ve işler daha da kötüye gitti.

Fenerbahçe'nin düşündüğü eylem sadece kulübümüz için değil, aynı zamanda Türk futbolunun geri kalanı için de adaleti sağlamayı amaçlıyor. Umarım, eylemlerimiz bir uyandırma çağrısı görevi görür ve oyunun yeniden dönüşümünde bir katalizör olur. Öte yandan Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, çarşamba günü yaptığı açıklamada ise Galatasaray ile Süper Kupa'da oynayacakları maça U19 takımıyla çıkacaklarını ve 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmayacaklarını duyurmuştu."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal