İlginç fotoğraflar, komik fotoğraflar, rusya fotoğrafları, rusya ilginç fotoğraflar galerimizde...
Rus fotoğrafçı alexander petrosyan, rusya sokaklarında, rusya'nın çoğu yerde göremeyeceğiniz ilginç fotoğraflarını gün yüzüne çıkardı.
Rus fotoğrafçı alexander petrosyan'ın , rusya'nın bir günü gözler önüne serdiği, gündelik hayattan ilginç ve dikkat çekici fotoğraflara galerimizde yer verdik.
St. petersburg’da hayatını geçiren fotoğrafçı alexander petrosyan, her bir köşesine ve tarihine hakim olduğu şehrin günlük hayatını fotoğraflamasıyla tanınıyor.
İlk kez 12 yaşında kendisine hediye edilen makineyle fotoğraf çekmeye başlayan petrosyan, “algı pek çok farklı faktöre bağlı. ama fotoğraf belli bir enerjiyle çekiliyorsa, ona bakan da coğrafyadan ve kültürden bağımsız olarak bunu hissedecektir” açıklamasında bulunuyor.
Sokak ve manzara fotoğrafı çekerken dikkat edilmesi gerekenler
Fotoğrafta 1/3 kuralı dediğim gibi en yaygın olarak duyulan ve bilenen, özellikle manzara fotoğrafı çekerken çok sıklıkla kullanılan bir tekniktir. manzara fotoğrafı çekim teknikleri arasında yeri her zaman 1. sıradadır. uygulaması gayet basit bir tekniklerden biridir.
Kadrajınızı 9 eşit dikdörtgene bölüyorsunuz. birçok dslr üreticisi, bu ızgarayı canlı görüntüleme modunda görüntüleme imkanı sağlıyor.
Makinelerinizde bu ayarı açarak kolayca uygulayabilirsiniz. bu özelliği nasıl açacağınızı öğrenmek için fotoğraf makinenizin kullanım kılavuzlarına mutlaka göz gezdirin.
Bu kuralda önemli olan öne çıkartmak istediğimiz konuyu çizgi boyunca veya çizgilerin kesiştiği yere yerleştirmektir. ana konuyu ortada bırakmak bazı zamanlar iyidir, ancak çoğu zaman 1/3 kuralını kullanarak objeyi merkezden uzak tutmak, daha cazip bir kompozisyona ulaşmayı sağlayacaktır.
1/3 kuralında ana konuyu fotoğrafın tam ortasına koymamamızdan bahsetmiştik. ama yine bahsettiğimiz gibi bazı konularda bunun kötü bir etki değil tam tersi çok güzel bir etki yarattığını söylemiştik.
Bazı mekanlar kadrajın tam ortasına nesnenin yerleştirilmesi gerçekten iyi sonuçlar verebiliyor. aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi kadrajın tam ortasına yerleştirilen ana konu simetrik merkezli bir kompozisyon için mükemmel olabiliyor.
Bir kadrajda ön plana çıkartmak istediğimiz nesneyi belirtecek hamleler yapmak, fotoğraf derinliğini hissetmenin etkili yollarından biridir.
Fotoğraflar doğası gereği 2 boyutludur. kadrajımızda ön plana çıkartmak istediğimiz konuyu genel alandaki şeylerin önüne çıkartacak kadrajı ve çekim değerlerini kullanırsak fotoğrafa daha fazla 3 boyut hissi uygulayabilirsiniz. aşağıdaki şelale fotoğrafında, kayalıklar genel fotoğraftaki derinliğin önüne geçecek mükemmel bir ayrıntıdır.
Özellikle geniş açı ile biraz daha yer seviyesinden çekim yaparak kayalıkların ön planda tutulmasını sağlayarak arkaya doğru büyük bir derinlik katılabilir.
Öncü çizgiler görüntüleyiciyi imge boyunca yönlendirmeye ve önemli unsurlara dikkat çekmeye yardımcı olur.
Yollardan, duvarlardan veya desenlerden gelen her şey önde gelen çizgiler olarak kullanılabilir.