AKOM’dan İstanbullura kar uyarısı! Pazartesi’den itibaren etkisini gösterecek!

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbullular için kritik bir uyarıda bulundu. Pazartesi akşamından itibaren soğuk havaların geleceği eksi derecelerini görebileceğini belirten AKOM, salı ve çarşamba günü de kar yağışının beklediklerinin duyurusunda bulundu.

04.01.2024-13:50 - (Son Güncelleme: 04.01.2024-18:24) AKOM’dan İstanbullura kar uyarısı! Pazartesi’den itibaren etkisini gösterecek!

Bugün kentte 12 derece civarında seyreden hava sıcaklıklarının öğle saatlerinde 16 dereceye ulaşacağı belirtilerek, akşam saatlerinde yağmur geçişlerini beklediklerini ifade etti. Gün içinde ve hafta boyunca lodos yönlü rüzgarın ılık hava getireceği aktarılan açıklamada, rüzgarın saatte 20 ila 45 kilometre hızla esmesinin beklendiği bildirildi.

İstanbul’a Sibirya soğuğu geliyor!

istanbul'da kar uyarısı

Lodosun getirdiği ılık havanın pazartesiye kadar sürmesini beklediklerini açıklayan AKOM,  hafta başı akşam saatlerinden itibaren ise İstanbul'un Sibirya soğuğuyla baş başa kalacağını ve sert soğukların geleceğini bildirdi. Sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşüp kar değerlerine ineceğine dikkat çekilen açıklamada, 9 Ocak Salı kentin yüksek kesimlerinde, 10 Ocak Çarşamba ise kent genelinde kar yağışının beklendiği vurgulandı. 


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal