Akışkan Çikolatalı İzmir Bombası Tarifi

İncecik hamuruyla son dönemlerin en çok sevilen tatlısı İzmir bombası nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…

07.01.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 07.01.2020-12:00)

Çayın ve kahvenin yeni arkadaşı olan bu çikolata dolgulu enfes kurabiyelerin tarifini sizin için hazırladık. İşte mutlaka denemeniz gereken İzmir bombasının tarifi…

MALZEMELER

  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı pudraşekeri
  • 90 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • ½ çay bardağı yoğurt

İçine:

400-450 gram kakaolu fındık kreması

NASIL YAPILIR?

Un, kabartma tozu ve pudraşekerini derin bir kaseye eleyin. Ayrı bir yerde tereyağı, sıvıyağ ve yoğurdu iyice çırpıp, unlu karışıma ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek iyice yoğurun. Bu aşamada biraz daha un ilave edebilirsiniz. Hamurun toparlanması için üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Daha sonra ceviz veya mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Düz bir zeminde ince olacak şekilde açın veya elinizde yuvarlayıp avucunuzun içinde açın. Ortalarına 1'er tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması pay edip, bohça gibi kapatın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine ek yerleri pişirme kağıdına değecek şekilde ve aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene dek yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal