'Akıllı İlaç' için akıllara durgunluk veren bir fiyat verildi! Mahkeme SGK'yı haksız buldu! Aldığı ödemelerin geri iadesine karar verdi!

Ankara'da yaşayan ve ileri derece akciğer kanseri olduğunu öğrenen Z.A.'ya tedavi için önerilen ilacın fiyatı 24 bin lira olarak belirtilmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) karşılamadağı söylenen ilaç için ücreti kendi cebinden ödemek zorunda kalan Z.A. mahkemeye başvurdu. İşte alınan karar...

15.04.2022-14:18 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-14:18) 'Akıllı İlaç' için akıllara durgunluk veren bir fiyat verildi! Mahkeme SGK'yı haksız buldu! Aldığı ödemelerin geri iadesine karar verdi!

Memur emeklisi olan Z.A. geçtiğimiz yılın Aralık ayında evinde baygınlık geçirmişti. Ambulans ile Ankara Şehir Hastanesi'nde kaldırılan Z.A. ileri derecede akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Hemen tedaviye başlandı fakat klasik tedavi yöntemlerinin uygulanamayacağını, ancak akıllı ilaç yöntemi ile tedaviye başlanabileceğini öğrendi. Bunun için ise 'atezolizumab' isimli ilacın yurt dışından getirilmesi gerekiyordu. Bir kür için 24 bin TL fiyat konulan ilacı SGK'nın karşılamadığını öğrenen Z.A. ücreti kendi cebinden ödemek zorunda bırakıldı.

SGK'nın Karşılamadığı O İlaç

Mahkeme onu haklı buldu!

Bu ilaç ücretine ve tedavinin karşılanmamasına karşı çıkan ve sitem eden Z.A. Eliz Atlı isimli avukatıyla beraber Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi'ne başvurdu. 30 Mart'ta yaptığı başvuru ile ilacın ödeme kapsamına dahil edilmesini ve yaptığı tüm tedavi, hastane masraflarının tarafına geri iade edilmesini talep etti. Mahkeme Sosyal Güvenlik Kurumu'na karşı savunma yapması ve ara kararı yanıtlaması için 30 gün mühlet verdi. Hastanın tedavisi için kullanması gereken ilacın/ilaçların SGK tarafınca karşılanmasına ve Z.A.'nın bugüne kadar yaptığı hastane/tedavi masraflarının geri ödenmesine karar verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal