Yapılan kontrollerin sonucunda kadının akciğerinde bir sorun olduğu tespit edildi. Doktorun tedavi için gebeliğini sonlandırma önerisi üzerine, Kalaycı bu durumu kabul etmedi. Bir başka doktor tarafından muayene olmaya giden Kalaycı nefes darlığının sebebini burada öğrendi. Yanlış teşhis sonrası doğumunu sonlandırmayan Kalaycı, ''Karnımda canımdan bir can vardı, onu bırakmak istemedim, doğurmak istedim.'' diye söyledi.
Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan 1 çocuk annesi Nuray Lütfiye Kalaycı (22), 1 buçuk yıl önce hamile kaldığı süre boyunca nefes darlığı şikayetiyle sürekli hastaneye başvurdu. Hastanede yapılan kontrollerin sonrasında akciğerinde bir sorun olduğu belirlendi. Doktorun tedavi için gebeliğini sonlandırmayı önermeleri, Kalaycı tarafından kesinlikle kabul edilmedi. Daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Hikmet Özhan'ın muayene edilen Kalaycı'nın akciğerine giden soluk borusunda yabancı bir cisim olduğu tespit edildi.
9 yıldır içinde olan 2 santimetre büyüklüğündeki mum tutacağı çıkartıldı
Nuray Lütfiye Kalaycı, bebeğini dünyaya getirdikten sonra soluk borusunda bulunan cismin çıkarılması için Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine hemen başvurdu.
Kalaycı’nın soluk borusundan, Göğüs Cerrahı Doç. Dr. Banu Yoldaş tarafından ameliyat yoluyla 2 santimetre büyüklüğünde mum tutacağı çıkarılmıştır.
9 yıl önce bir yakınının doğum günü kutlamasına katılan Kalaycı, kutlama sırasında pasta yerken mumların konulduğu tutacağı fark etmeden yutan ve cismin belirli bir zaman geçtikten sonra vücudundan çıktığını sandığı öğrenildi.
Yoldaş, hastanın 15 gün önce kendisine başvurduğunda yaptığı kontrollerde yutmuş olduğu yabancı cismin hava yolunu tamamen tıkadığını tespit ettiğini söyledi.
Tıkanan olan hava yolunda ciddi bir enfeksiyon oluştu
Hastanın acil bir şekilde ameliyata alma kararını verdiğini belirten Yoldaş, şunları söyledi:
''Hastamızın akciğeri, geçirdiği enfeksiyonlara ilişkin göğüs duvarına yapmıştı. Ameliyatla önce oluşan yapışıklıkları gidermek zorundaydık. Tıkanmış olan hava yolunda ciddi bir enfeksiyon oluşmuş, sağ akciğerinin orta ve alt parçasının bundan sonra işlev görmemesine neden olmuştu. Pasta mumlarında kullanılan 2 santimetrelik plastik tutacağı 4 saatlik bir ameliyat sonucu hastamızın soluk borusundan çıkarıldı. Hastamız artık rahat bir nefes almaya başladı. Kısa bir süre içerisinde ise taburcu olmasını planladık.''
Ağız yoluyla yutulan cisimlerin soluk borusu ve akciğerde olumsuz sonuçlara sebep olabileceğini söyleyen Yoldaş, nefes darlığı çeken kişilere mutlaka bir doktora başvurmaları gerektiği hakkında öneride bulundu.
Ameliyat sonrası hayata döndüm
Nuray Lütfiye Kalaycı eski sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Başına bu olay geldikten sonra yaşadığı süreç boyunca kendisinden çok bebeği için endişe ettiğini aktaran Kalaycı, ''Karnımda canımdan bir can vardı, onu bırakmak istemedim, doğurmak istedim. Sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde soluk borumda yabancı bir cisim fark edildiğini öğrendiğimde mutlu oldum. Ameliyatın sonrasında rahat bir şekilde nefes almaya başladım. Son 1 yıldır oldukça güç bir şekilde nefes alıyordum, ameliyat sonrası kendime geldi.'' diye ifade etti.