Akciğer Sağlığı İçin Hangi Besini Nasıl Tüketmeliyiz?

Akciğer, yaşamsal fonksiyonumuzu sürdürebilmemiz için düzenli ve sağlıklı bir şekilde çalışması gereken organlardan biridir. Bazı besinler de akciğer sağlığını koruyup geliştirilmesini sağlar. Peki, akciğer sağlığı için hangi besin nasıl tüketilmelidir? İşte detaylar...

08.04.2020-09:54 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-09:56) Akciğer Sağlığı İçin Hangi Besini Nasıl Tüketmeliyiz?

Yaşayabilmemiz için gereken oksijeni vücudumuza dağıtmaktan sorumlu olan organ olan akciğerin, sağlıklı bir şekilde görevini yerine getirebilmesi için beslenme düzenine çok dikkat etmek gerekiyor. Akciğerin etkin bir şekilde çalışması çeşitli hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Bu aynı zamanda akciğere giren toksinlerin ve zararlı maddelerin filtrelenmesini sağlar. Peki, akciğer sağlığını koruyan besinler hangileridir? İşte detaylar...

KEREVİZ

  • Kereviz, diüretik ve anti inflamatuvar özelliklere sahip olan bir besindir.
  • Dokularda tutulan sıvıları atma kapasitesine sahiptir. Ayrıca inflamatuvar hastalıkların önlenmesi için de ideal bir besindir.
  • Düzenli tüketildiği zaman akciğer sağlığını korur, solunum yollarının temizlenmesini kolaylaştırır ve hücresel oksijenasyon sürecini iyileştirir.

Nasıl Kullanılır?

  • Kereviz çayı hazırlayarak günde 2-3 bardak içebilirsiniz.
  • Kerevizinizi smoothie ve salatalarınıza ekleyebilirsiniz.
  • Portakallı kereviz yemeği hazırlayarak tüketebilirsiniz.

KEKLİK OTU

  • Yemeklerde baharat olarak kullanılan bu bitki, solunum ve solunum sağlığı açısından oldukça önemlidir.
  • Asimile edildiğinde, dokuları etkileyen toksinlerin ortadan kaldırılmasını sağlayan temizleyici ve antioksidan özelliklere sahiptir.

Nasıl Kullanılır?

  • Kekik infüzyonunu hazırlayın ve günde bir kez için.
  • Çorbalarınıza, smoothielere ve güveçlere hazırladığınız yemeklere ekleyin.

HAVUÇ

  • Önemli miktarda A, C ve E vitaminleri sunan havuç, süper yiyecekler grubunda yer alır. Bu vitaminler doku ve epitel hücrelerinin onarımını uyarmak için gereklidir. Özellikle çiğ olarak tüketildikleri zaman, akciğerlerde tutulan toksinleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve erken bozulmasını önler.

NASIL KULLANILIR?

  • Her gün 2-3 kez havuç suyu içilebilir.
  • Salata ve smoothielerinize çiğ havuç ekleyebilirsiniz,
  • İçerisinde havuç bulunan yemekler yapabilirsiniz.

YEŞİL ÇAY

  • Yeşil çay, insanların kilo vermesine yardımcı olması nedeniyle popüler hale gelmiştir. Yeşil çayın sağlıklı akciğerler için de yararlı olduğu bilinmektedir.
  • Bu içecek insan vücudu için güçlü antioksidanlar ile anti inflamatuvar maddeler sağlamış olur. Bu da organların dokularını korumaya yardımcı olur.

Nasıl Kullanılır?

  • Her gün en az 1 bardak yeşil çay içebilirsiniz.
  • Detoks smoothieleri hazırlamak için kullanabilirsiniz.

GREYFURT

  • Turunçgillerden bir meyve tüketmek, hücre oksidasyon sürecine dahil olan toksinleri yok etmek için mükemmeldir. Düşük kalorili ve akciğer sağlığı için de birçok faydası bulunmaktadır.
  • Oksijenle ilgili hücre aktivitesini arttırır ve kötü niyetli tümörleri engeller.

Nasıl Kullanılır?

  • Doğal greyfurt suyu hazırlayarak haftada 2-3 kez aç karnına içebilirsiniz.
  • Greyfurt suyunu hazırladığınız smoothielere ekleyebilirsiniz.
YORUM YAZ..
Modal