Akaryakıttaki yeni düzenlemeyi Bakan Şimşek duyurdu: Ticari araçlar yakından takip edilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2025 yıldan itibaren yürürlüğe girecek olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'yle beraber 8 milyon aracın takip edeceğini bildirdi.

07.07.2024-12:29 - (Son Güncelleme: 07.07.2024-12:29) Akaryakıttaki yeni düzenlemeyi Bakan Şimşek duyurdu: Ticari araçlar yakından takip edilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin devreye girmesiyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Elvan, sistemin akaryakıt istasyonlarında vergi güvenliğini sağlamak ve usulsüz akaryakıt fişlerini engellemek amacıyla büyük bir adım olacağını belirtti. Yapılan düzenlemelerin vergide adaleti ve etkinliği artırmayı hedeflediğini vurgulayan Bakan Elvan, "Çok kazanandan çok vergi alacağız. Kayıt dışılığı azaltarak bütçe finansmanını iyileştireceğiz" dedi.

Milyonlarca araç takip edilecek

AA'da yer alan habere göre; Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından 1 Ocak 2025 tarihinde devreye alınacağını açıklayan Bakan Elvan, bu sistemle akaryakıt istasyonlarındaki akaryakıt satışlarında taşıtların plaka bilgilerinin otomatik olarak kaydedileceğini ifade etti. Bu sayede elle plaka girişi ve usulsüz fiş düzenlemenin önüne geçilmiş olacak.

Akaryakıttaki yeni düzenlemeyi Bakan Şimşek duyurdu: Ticari araçlar yakından takip edilecek

Türkiye'de bulunan 8 milyon taşıtın tamamının sisteme dahil olmasıyla yıllık 713 milyar liralık akaryakıt tüketiminin dijital olarak takip edileceğini belirten Bakan Elvan, vergi kaybının önlenmesi için sistemin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Ayrıca bireysel araç sahiplerinin de ilk etapta sisteme gönüllü olarak dahil olabileceğini sözlerine ekledi.

Akaryakıt istasyonlarında denetimi artıracağız

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin, akaryakıt istasyonlarında güvenliği ve denetimi artırmak amacıyla ciddi bir alt yapı çalışması gerektirdiğini belirten Bakan Elvan, bu süreçte gerekli cihazların yıl sonuna kadar takılmasının önemine vurgu yaptı. Sistemin, akaryakıt ikmali sürecinde güvenli ve doğru bilgilerin saklanmasını sağlayacağını ve vergi kayıplarının azaltılmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal