Akaryakıtta indirim dalgası hız kesmiyor: Motorine 5 günde 3. kez indirim! 29 Kasım Salı benzin ve motorin fiyatları

Petrol fiyatları yılın en düşük seviyesine gelince akaryakıt fiyatlarındaki indirim dalgası da hız kesmeden devam ediyor. 25 Kasım’dan bu yana iki kez indirim alan motorin fiyatlarına yarından itibaren 58 kuruşluk bir indirim daha geleceği öğrenildi. İşte 29 Kasım Salı benzin ve motorin fiyatları...

29.11.2022-11:10 - (Son Güncelleme: 29.11.2022-17:22)

Akaryakıt fiyatlarındaki güncel gelişmeler araç sahipleri tarafından dikkatle takip ediliyor. Brent petrol varil fiyatının 2022 yılının en düşük seviyesine gelmesi sonrasında benzin ve motorinde oluşan indirim beklentisi karşılık buldu. Benzine gelen indirimin ardından 25 Kasım’dan bu yana 2 kez indirim alan motorin fiyatlarında 3. kez indirim yapılacağı ve bu indirimin 58 kuruş olacağı öğrenildi. 

Motorine 5 günde 3. kez indirim

25 Kasım'da 95 kuruş, 29 Kasım'da (dün) da 82 kuruş indirim yapılan motorine, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 58 kuruş indirim daha bekleniyor. İndirimli fiyatlar 30 Kasım 2022 Çarşamba günü itibariyle pompaya yansıyacak. Benzin grubunda fiyat değişimi beklenmiyor.

Motorin 3. İndirim

Petrol fiyatları 2022 yılının dibinde

Petrol fiyatları, Çin'de "sıfır Kovid-19" politikasına karşı ülke genelindeki protestoların etkisiyle dün 11 ayın en düşük seviyesini gördü. Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi Urumçi'de karantina altında olduğu iddia edilen apartmanda çıkan yangında 10 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ülke geneline yayılan protestolar devam ediyor. Gösteriler ekonomik aktiviteye ilişkin endişeleri beraberinde getirirken, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı ülkede talep belirsizliğine yol açarak petrol fiyatlarında sert düşüşe neden olmuştu.

OPEC düşüşü engelleyecek

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun daha fazla üretim kesintisine gideceğine ilişkin beklentilerle fiyatlar bugün yeniden yükselişe geçti. OPEC+ grubu, piyasa koşullarını değerlendirmek ve üretim miktarını görüşmek üzere 4 Aralık'ta bir araya gelecek. Grup, ekim ayındaki son toplantısında günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman geçen hafta yaptığı açıklamada, arz talep dinamikleri gerektirdiğinde daha fazla kesinti yapmaya hazır olduklarını belirtmişti.

Motorin 3. İndirim-1

29 Kasım Salı benzin ve motorin fiyatları

İstanbul

Anadolu Yakası benzin fiyatı: 20,16 TL

Anadolu Yakası motorin fiyatı: 23,08 TL

Avrupa Yakası benzin fiyatı: 20,15 TL

Avrupa Yakası motorin fiyatı: 23,06 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 20,33 TL

Motorin fiyatı: 23,20 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 20,34 TL

Motorin fiyatı: 23,24 TL

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal