Akaryakıt sektöründen sevindiren haber: Benzine büyük indirim geliyor

Küresel petrol fiyatlarında yaşanan gerilemenin ardından araç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber geldi. Buna göre gece yarısından itibaren benzin fiyatlarına büyük bir indirim yapılacak. İşte 5 Ağustos 2024 güncel akaryakıt fiyatları…

05.08.2024-16:53 - (Son Güncelleme: 05.08.2024-16:53) Akaryakıt sektöründen sevindiren haber: Benzine büyük indirim geliyor

Akaryakıt fiyatlarından gelen yeni haber araç sahiplerinin yüzünü güldürecek. Vatandaşlar, Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyor. 

Benzine büyük indirim

Benzin fiyatlarına 1 lira 73 kuruş indirim geldiği ve bu indirimin bu geceden itibaren pompa fiyatlarına yansıyacağı açıklandı. Motorin grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor. 

Akaryakıt sektöründen sevindiren haber: Benzine büyük indirim geliyor

Akaryakıt fiyatları ne kadar? 

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre İstanbul'da motorin litre fiyatı 45,20 TL'den, benzin litre fiyatı ise 43,64 TL'den satılıyor.

Akaryakıt fiyatları hesaplama nasıl yapılıyor? 

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirleniyor. Bu fiyat değişim farklarıyla gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor ve üzerine bayi karı ve KDV eklenerek nihai pompa satış fiyatı oluşturuluyor. Bu hesaplama yöntemi, Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişikliklerin akaryakıt fiyatlarına nasıl yansıyacağını belirliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal