Akaryakıt fiyatlarında indirim gelişmesi: Tarih belli oldu

Brent petrol ve döviz kurundaki hareketlenmeler neticesinde benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan gelişmeler araç sahipleri tarafından sürekli takip ediliyor. Alınan son bilgilere göre benzin fiyatlarında 6 Ağustos’tan itibaren indirim geliyor. İşte güncel akaryakıt fiyatları…

03.08.2024-13:15 - (Son Güncelleme: 03.08.2024-13:15) Akaryakıt fiyatlarında indirim gelişmesi: Tarih belli oldu

Benzin fiyatlarına indirim yapılacak tarih belli oldu. Brent petrol fiyatlarının dalgalanmaları ve döviz kurundaki değişiklikler, benzin ve motorin fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Vatandaşlar, bu fiyat değişikliklerini yakından takip etmeye devam ediyor.

Benzine Salı günü indirim geliyor

Haber7’de yer alan habere göre; 6 Ağustos 2024 Salı gününden itibaren benzin fiyatlarına 1 lira 73 kuruş indirim yapılması bekleniyor. Motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik öngörülmüyor.

Akaryakıt fiyatlarında indirim gelişmesi: Tarih belli oldu

3 Ağustos 2024 güncel akaryakıt fiyatları

İstanbul'daki güncel akaryakıt fiyatlarına göre, motorinin litre fiyatı 45,20 liradan, benzinin litre fiyatı ise ortalama 43,64 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle hesaplanıyor ve bu şekilde KDV hariç rafineri satış fiyatı belirleniyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek elde ediliyor. Bu fiyatlara belli bir değişim farkı eklenerek gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı ortaya çıkarılıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal