Akademisyenler uyarıyor: İngiltere'de Filistin desteğine baskı artıyor!

İngiltere'de, Filistin'e verilen destek üzerindeki baskının arttığı ve akademik özgürlüklerin tehlikeye girdiği yönünde uyarılar yapılıyor. Araştırmacı David Miller, bu baskının arkasında Siyonizm, Müslüman karşıtlığı ve propaganda olduğunu dile getiriyor.

08.06.2024-13:20 - (Son Güncelleme: 08.06.2024-13:20) Akademisyenler uyarıyor: İngiltere'de Filistin desteğine baskı artıyor!

Miller'a göre, Siyonistler Müslümanları toplumdan dışlamak için kampanyalar yürütüyor ve Filistin meselesi gündeme geldiğinde bu baskı daha da artıyor. Akademik özgürlüğün evrensel bir sorun olduğunu belirten Miller, Filistin'deki akademik dünyanın nasıl etkilendiğini de vurguluyor.

İngiltere'deki bazı akademisyenler, Filistin'i destekleyen öğrenci ve öğretim üyelerine yönelik artan baskıları ve destek söylemlerinin susturulmaya çalışıldığını bildiriyor. Bristol Üniversitesi'nden uzaklaştırılan Miller, bu olayların İngiltere'deki derin etkileri olduğunu ve toplumun bu tür durumlarla mücadele etmesi gerektiğini belirtiyor.

Filistin'i destekleyenleri hedef alan bir cadı avı

Filistin'i destekleyen herkesin karalandığını ve susturulmaya çalışıldığını dile getiren akademisyen Brendan Ciaran Browne, Filistin üzerindeki her türlü faaliyetin öneminin arttığını vurguluyor. İsrail'in Filistin'deki saldırılarının yanı sıra, Filistin'i destekleyenleri hedef alan bir cadı avı başlatıldığını ifade ediyor.

İsrail'in Gazze'deki üniversitelere yönelik saldırılarına da dikkat çekiliyor. Saldırılar sonucunda binlerce öğrencinin yaşamını yitirdiği ve onlarca okulun zarar gördüğü belirtiliyor. Bu durum, Filistin'deki eğitim ve akademik faaliyetlerin ne kadar büyük bir tehdit altında olduğunu gösteriyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal