Ak Saçlı Dede: At Üstünde Gençlere Taş Çıkaran Mehmet Zeki Adede

Erzurumlu Mehmet Zeki Adede, cirit sporunda 19 yıllık tecrübesiyle rakiplerine meydan okuyor.

07.10.2024-11:19 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-11:19) Ak Saçlı Dede: At Üstünde Gençlere Taş Çıkaran Mehmet Zeki Adede

Erzurum'un Dikkat Çeken Ciritçisi: Mehmet Zeki Adede

Mehmet Zeki Adede, Erzurum'da at üstünde 19 yıllık kariyeriyle genç rakiplerine meydan okuyor. Çevresindekilerin ona taktığı "Ak Saçlı Dede" lakabı, onun azmi ve disiplini ile birleşiyor.

Ciritte Tutku ve Başarı

50 yaşındaki Adede, Atatürk Üniversitesi Atlı Spor Kulübü sporcusu olarak cirit sporunu bir tutku haline getirdi. "Edizhan Bey" adını verdiği atıyla katıldığı pek çok organizasyonda takım halinde başarılar kazandı.

Adede, genç yaşta cirit alanında kendisinden daha genç sporcularla yarışarak, onlara meydan okuyor ve yeteneği ile dikkat çekiyor. "At üstünde olmanın ayrı bir duygusu var, adrenalini çok yüksek. Her pozisyonda farklı bir heyecan yaşıyorum," diyor.

Sporun Faydaları ve Gençlere Mesajı

AA muhabirine konuşan Adede, cirite olan bağlılığı nedeniyle diğer spor branşlarını sıradan bulduğunu ifade ederken, bu sporda yapılan dostluk ve paylaşımın önemine dikkat çekti. Özellikle, kötü alışkanlıklarını atıyla tanıştıktan sonra bıraktığını belirterek, gençlere dikkat çeken bir mesaj verdi: "Bırakın kahveleri, atlara gelin! At binerken inanılmaz bir his var."

Ciritte Kaptanlık ve Aile İlişkileri

Adede, genç takım arkadaşları tarafından kaptan olarak seçildiğini ve 10 numaralı formayı giydiğini ifade etti. Oğlu ile aynı takımda mücadele etmenin gururunu yaşadığını da sözlerine ekledi. Bu aile bağı, cirit sporunun verdiği bağımsızlık ve dayanışma ile birleşiyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Atlı Spor Kulübü'nün 50 yaşındaki sporcusu Mehmet Zeki Adede, at...

Erzurum Atatürk Üniversitesi Atlı Spor Kulübü'nün 50 yaşındaki sporcusu Mehmet Zeki Adede, at üstünde gençlere taş çıkartıyor. Adede, "Edizhan Bey" ismini verdiği 10 numaralı atıyla yaş olarak kendisinden küçük ciritçilerle kıyasıya mücadele ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal