AK Parti'den Gazze Soykırımının 1. Yılı İçin Sergi Açılışı

AK Parti, Gazze'deki soykırımı anmak için bir sergi düzenleyerek uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi.

07.10.2024-13:23 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-13:23) AK Parti'den Gazze Soykırımının 1. Yılı İçin Sergi Açılışı

AK Parti'den Gazze Soykırımının 1. Yılı İçin Sergi Açılışı

Adalet ve İnsan Hakları Araştırma Komitesi tarafından düzenlenen sergi, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının birinci yılını anmak amacıyla gerçekleştirildi.

Sergi İçerikleri ve Açılış Töreni

Özellikle Ulus Atatürk Heykeli önünde kurulan sergide, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının tarihi, Türkiye'nin bu konudaki duruşu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları yer aldı.

İnsan Hakları Başkanı'nın Açıklamaları

Açılışta, AK Parti İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın, 7 Ekim’in, "İsrail'in katliam ve soykırım makinesi"nin daha da hızlandığı bir tarih olduğunu söyledi. Yalçın, Filistin’de bir yılda 17 binden fazla çocuğun ve 11 binden fazla kadının hayatını kaybettiğini ifade etti.

77 Yıllık Soykırım Tarihi

“77 yıllık işgal, zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz” diyen Yalçın, Filistin halkına uygulanan baskılara ve uluslararası toplumun sessizliğine dikkat çekti. “Bugün bu katliama ses çıkarmayan hiçbir devlet ciddi bir devlet olarak kendini göremez.” dedi.

İsrail ile Benzerlikler

İsrail'in tavırlarını 1930'ların Nazi Almanyası ile karşılaştıran Yalçın, tarihsel derslerin bizlere, bu tür saldırılara karşı durmamız gerektiğini öğrettiğini belirtti. “İsrail durdurulmadığı takdirde tüm bölgeyi ateşe atabilir.” şeklinde uyarıda bulundu.

Türkiye'nin Duruşu

Yalçın, Türkiye'nin Filistin davasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sürekli destek verdiğini ve insani yardımlar ile kalkınma projeleri ile Filistin halkının yanında durduğunu vurguladı.

Birlik ve Stratejik Hazırlıklar

“İsrail saldırganlığının, ülkemize de yönelme ihtimali var” diyen Yalçın, tüm siyasi görüşlerden ayrı olarak Türkiye'nin karşılaşabileceği uluslararası tehditlere karşı birleşme çağrısında bulundu. “Güçlü bir Türkiye'nin önemini vurguluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Yalçın, Filistin'in tüm insanlığın vicdanı olduğunu ve AK Parti’nin, halkın hakları konusunda sonuna kadar mücadelesini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıların 1....

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıların 1. yılı dolayısıyla insani drama dikkati çeken sergi açtı. Ulus Atatürk Heykeli önünde kurulan sergide, İsrail'in Filistin ve Filistinlilere yönelik saldırılarının geçmişi, Türkiye'nin Filistin konusunda yaptıkları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin konusundaki sözleri panolarda yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal