AK Parti’den açıklama geldi: Erken seçim yapılacak mı?

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, erken seçim iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

22.07.2024-16:24 - (Son Güncelleme: 22.07.2024-16:24) AK Parti’den açıklama geldi: Erken seçim yapılacak mı?

Erken seçim iddiaları git gide güçlenirken AK Parti’den konuya ilişkin açıklama geldi. AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel'in temaslarına değinen Elitaş, "Siyasette normalleşme devam ediyor. Cumhurbaşkanı ile Özel'in Kıbrıs'taki tutumu çok değerliydi. Orada yalnızca Sayın Özel değil, diğer siyasi parti liderleri de hazır bulundu." dedi.

Sayın Özel’in Külliye’ye gelmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel'in 29 Ekim'deki planlanan görüşmelerine dair konuşan Elitaş, "29 Ekim'de Külliye'de resepsiyon yapılacak. Cumhurbaşkanımız olağanüstü bir durum olmadıkça TBMM'deki resepsiyona katılıyor. Kılıçdaroğlu bugüne kadar Külliye'ye gitmemişti. Ancak Sayın Özel'in Külliye'deki resepsiyona katılacağını düşünüyorum. Bu da Özel ile Erdoğan arasında bir görüşme fırsatı yaratabilir." dedi.

AK Parti’den açıklama geldi: Erken seçim yapılacak mı?

2028 yılına kadar gündemimizde yok

Erken seçim tartışmalarına dair yorum yapan Elitaş, "CHP'de parti içi dinamiklerde sıkıntılar yaşanıyor olabilir. Bu da Özel'e baskı yapıldığı anlamına gelebilir. Şu an için 2028 yılına kadar gündemimizde seçim yok. Özgür Özel'in gerçeklerle ve parti içi baskılar arasında kaldığını gözlemliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal