AK Parti’de değişim rüzgarları: Tüm gözler 23 Temmuz’da

Yerel seçim sonrası değişim sürecine giren AK Parti’de 23 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan MKYK toplantısında, genel başkanlardan bazılarının görevine son verileceği ifade ediliyor.

12.07.2024-10:40 - (Son Güncelleme: 12.07.2024-10:40) AK Parti’de değişim rüzgarları: Tüm gözler 23 Temmuz’da

Geçtiğimiz Mart ayında yapılan yerel seçimler sonrasında bir değişim sürecine giren AK Parti’de tüm gözler 23 Temmuz tarihine çevrildi. AK Parti kulislerinde, 23 Temmuz’da yapılacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, bazı genel başkan yardımcılarının görevden alınabileceği konuşuluyor. Yerel seçimlerden sonra parti içinde başlayan değişim tartışmaları, il başkanlarının görevden alınması ve kabinedeki değişimin sınırlı kalması nedeniyle eleştirilere yol açmıştı.

Odalarını topluyorlar

Türkiye Gazetesi’nin yer verdiği habere göre; Son günlerde AK Parti'deki değişim için tüm gözler 23 Temmuz’da yapılacak MKYK toplantısına çevrildi. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, kulislerde, bu toplantıdan sonra bazı genel başkan yardımcılarının görevden alınacağı ifade ediliyor. Hatta bazı genel başkan yardımcılarının odalarını toplamaya başladığı ve veda etmeye hazırlandığı belirtiliyor.

AK Parti’de değişim rüzgarları: Tüm gözler 23 Temmuz’da

İl ve ilçe başkanlıklarına neşter vurulacak

Görevden alınacağını düşünen bazı genel başkan yardımcılarının, parti faaliyetleri ile ilgili planlamalarını yeni tabloyu dikkate alarak 23 Temmuz’dan sonraya bıraktığı iddia ediliyor. MKYK toplantısında, AK Parti’nin kongre takviminin ele alınacağı ve il ile ilçe başkanlıklarındaki değişim sürecinin devam edeceği kaydedildi.

Meclis grup yönetiminde ve kabinede değişim yapılabilir

Ekim ayında başlayacak yeni dönemde Meclis grup yönetiminde de bazı değişiklikler olabileceği belirtilirken, kabinedeki yeni değişimlerin kongre takvimi ile paralel olarak gerçekleşeceği yorumlanıyor. Cumhurbaşkanlığı bürokrasisinde beklenen değişimlerin de kısa süre içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Ayrıca bazı politika kurullarının lağvedileceği ve başdanışman kadrolarının azaltılacağı da iddialar arasında.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal