AK Parti yeni torba kanununu Meclis’e getiriyor: Fatura tarifelerinde yeni dönem başlayacak

AK Parti’nin hazırladığı yeni torba kanun ile beraber vergiden enerjiye pek çok şeyde değişim yaşanacak. Buna göre geliri fazla olanlar ödemelerini de fazla yapacak. İşte detaylar…

09.06.2024-09:53 - (Son Güncelleme: 09.06.2024-09:53) AK Parti yeni torba kanununu Meclis’e getiriyor: Fatura tarifelerinde yeni dönem başlayacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Hedefimiz vergide adaleti sağlamak" diyerek yeni vergi düzenlemeleri hakkında ilk ipuçlarını verdi. Mevzuat baştan sona gözden geçirildi ve vergiden enerjiye kadar birçok yeni düzenleme torbaya konulacak. Verginin çerçevesi yeniden çizilecek ve çok kazanandan çok vergi alınacak, zenginin vergisi artacak. Enerjide de yenilikler geliyor. Özellikle yenilenebilir enerji yatırımları teşvik edilecek. Yatırımını zamanında gerçekleştirmeyenlerin ruhsatı iptal edilecek. 

Maliye ve Aile Bakanlıkları, dar gelirli vatandaşlara ucuz doğalgaz sağlamak için harekete geçti. Gelire göre doğalgaz tarifesi uygulaması başlatılacak. Geliri yüksek olan vatandaşlar faturalarının tamamını öderken, dar gelirli vatandaşlar faturalarının sadece üçte birini ödeyecek.

Vergide adalet için yeni adımlar atılacak

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılan toplantılarda özellikle vergide adaleti sağlamak amacıyla atılacak adımlar belirlendi. Bu kapsamda, vergi mevzuatında ekonomiye katkısı olmadığı düşünülen bazı muafiyetlerin kaldırılması gündeme gelecek. Vergi mevzuatındaki taramaların ardından, hangi muafiyetlerin kaldırılacağı masaya yatırıldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti’nin Kızılcahamam’daki istişare toplantısında yaptığı açıklamada, "Bizim ana hedefimiz vergide adaleti sağlamak. Çok kazanandan çok vergi alınmasını hedefliyoruz. Vergi mevzuatı ile bu kadar oynanmaz. Kuralları koyacağız. Herkes bu kurala göre hareket edecek ve bilecek ki, sık sık bu kurallar değişmeyecek" dedi.

AK Parti yeni torba kanunu Meclis’e getiriyor: Fatura tarifelerinde yeni dönem başlayacak

Enerji sektöründe yeni düzenlemeler

AK Parti kaynakları, "torba teklif"te enerji alanında da yeni düzenlemeler olacağını belirtti. Özellikle yenilenebilir enerji yatırımları için devletten destek alan yatırımcıların bu destekleri suistimal etmemesi için yeni kurallar getirilecek. Yatırım izni alıp projelerinde ilerleme kaydetmeyen yatırımcıların tahsisleri kaldırılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, geçen haftaki Kızılcahamam kampında yaptığı sunumda, "Yenilenebilir enerji, enerjide dışa bağımlılığa, arz güvenliğine ve artan enerji talebine çözüm olacak. Türkiye’nin özellikle güneş ve rüzgâr enerjisinde büyük bir potansiyeli var. Bu alanda yeni yatırımlar için bazı adımlar atılacak" dedi.

Doğalgazda gelire göre tarife

Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz sonrasında tüketicilere sağlanan 25 metreküp bedelsiz doğalgaz uygulamasının sona ermesinin ardından AK Parti, dar gelirli vatandaşların elini rahatlatmak için yeni çalışmalar başlattı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen bu çalışmalarda, dar gelirli vatandaşlara ucuz doğalgaz sağlanması ve gelire göre doğalgaz fiyatlaması yapılması ele alındı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal