AK Parti, Yargıda Reform İçin Yeni Düzenlemeler Sunduu

AK Parti, TBMM'ye sunduğu yargı düzenlemeleriyle casusluk eylemlerine karşı önlemler almayı hedefliyor.

18.10.2024-16:41 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-16:41) AK Parti, Yargıda Reform İçin Yeni Düzenlemeler Sunduu

AK Parti'den Yargıda Reform Teklifi

Adaletin güçlendirilmesi amacıyla AK Parti, TBMM Başkanlığı'na yargıya ilişkin yeni kanun teklifi sundu. teklifin 23 maddeden oluştuğu belirtildi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, düzenlemelerin amacını şu sözlerle açıkladı:

"Son zamanlarda casusluk eylemleri kapsamında gerek vatandaşlarımıza gerekse yabancı vatandaşlara yönelik bir başka ülkenin istihbarat elemanları tarafından farklı suçların işlendiğini görüyoruz. Bu suçların da soruşturma konusu yapılmasına ve ayrı ceza verilmesine teklifimizde yer veriyoruz."

Öne Çıkan Düzenlemeler

Güler, yapılan çalışmanın 9. Yargı Paketi'nin bir parçası olduğunu, Adalet Bakanlığı ve TBMM Adalet Komisyonu ile birlikte cezasızlık algısının kırılması amacıyla yürütülen çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Ayrıca düzenlemelerin önümüzdeki günlerde 10. Yargı Paketi olarak sunulacağı bilgisini paylaştı.

Noterlik İle İlgili Yenilikler

Teklif içerisinde noterlik işlemleriyle ilgili önemli düzenlemeler de yer alıyor. Güler, noterlerin tatil gün ve saatlerinde çalışmasına ilişkin yeni yönetmeliklerin oluşturulacağını belirtti. Bununla birlikte, noterliklerde kredi kartıyla işlem yapılabilmesi gibi yenilikler de gündemde.

Çocuk İzlem Merkezleri ve Boşanma Düzenlemeleri

Yasa teklifinin diğer düzenlemeleri arasında Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına uygun olarak adın değiştirilmesi, boşanma süreçleri ve çocuk izlem merkezlerinin üniversiteler tarafından kurulabilmesine imkan tanınması da yer alıyor.

Güler’in Açıklamaları ve Cezalandırma Süreci

Güler, casusluk eylemlerinin ceza yargılamasında ayrı şekilde ele alınacağını vurgulayarak, "Düzenlemenin etki ajanlığı gibi farklı kavramlarla alakası yoktur." ifadesini kullandı. Düzenlemede, muhalefetin eleştirilerine yanıt vererek, ceza hukukunun önleyici niteliği açısından güncellemeler yapılmasının zorunlu olduğunu belirtti. Casusluk ile ilgili yeni suç düzenlemesi Adalet Bakanı'nın iznine bağlı olarak kovuşturma yapılmasını gerektirecektir.

Lübnan Tezkeresi Üzerine Değerlendirmeler

Son olarak, Lübnan'daki Türk askerinin görev süresine ilişkin tezkere üzerine Güler, tezkerenin önümüzdeki hafta TBMM gündemine alınacağını duyurdu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler (sol 3), Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM...

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler (sol 3), Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanlığına sunulan yargıya ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi ilgili açıklamalarda bulundu. Düzenlenen basın toplantısına; Grup Başkanvekilleri Leyla Şahin Usta (sol 2), Bahadır Yenişehirlioğlu (sağ 2), Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman (solda) ve Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser (sağda) de katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal