AK Parti Sözcüsü Çelik'ten FETÖ ile Mücadele Vurgusu ve Filistin Üzerine Değerlendirmeler

Ömer Çelik, FETÖ ile mücadelede kararlılık vurgusu yaptı ve Filistin'deki olaylara dair değerlendirmelerde bulundu.

21.10.2024-18:14 - (Son Güncelleme: 21.10.2024-18:14) AK Parti Sözcüsü Çelik'ten FETÖ ile Mücadele Vurgusu ve Filistin Üzerine Değerlendirmeler

Çelik'ten FETÖ İle Kararlı Mücadele Vurgusu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından yaptığı açıklamalarda, mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

FETÖ ile Mücadele Devam Edecek

Parti genel merkezinde yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında konuşan Çelik, Gülen'in ölümü ile ilgili, "Bu yapıyla hiç gevşemeden, hiçbir esneklik göstermeden, aynı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Gülen'in İhanetine Dikkat Çekti

Çelik, Gülen ve onun çevresindeki yapılanmanın terörist eylemleriyle insanlığa karşı büyük bir ihanet gerçekleştirdiğini ifade etti. Çelik, "Bugün vatansız olarak bu dünyayı terk etti. İslam'a ve insanlığa zarar veren bir kişi olarak ismini yan yana yazdırdı," ifadesini kullandı.

Filistin Meselesi Gündemde

Filistin sorununa da değinen Çelik, Gazze ve Lübnan'da yaşanan olayların MKYK'nın ana gündem maddelerinden biri olduğunu belirtti. Yahya Sinvar'ın şehit edilmesine ve Netanyahu hükümetinin insanlık dışı eylemlerine dikkat çekerek, bunların soykırım boyutuna vardığını vurguladı.

Filistin'in Durumu ve ABD'nin Rolü

Çelik, ABD'nin Orta Doğu İnsani İşler Özel Temsilcisi'nin sözlerini hatırlatarak, "İsrail, Filistin'e gıda ve ilaç yardımını durdursa bile silah vermeye, destek olmaya devam edeceğiz" dedi. Bu yaklaşımın, insanlığa ve barışa karşı bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

İnsanlık Değerleri Üzerine Uyarı

Ömer Çelik, "İnsanlık değerleri ile siyonizm karşı karşıya gelmiştir. Herkes, tarih sahnesindeki yerini belirlemek zorundadır. Tarihin doğru tarafında durmayanlar, bu mücadelede kaybedenler arasında yer alacaklar," şeklinde uyarılarda bulundu.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ilişkin parti genel merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal