AK Parti kaynaklarından dikkat çeken sözler: Yurt dışı harç puluna zam ertelenecek mi?

Vergi paketinde hazırlıkların tamamlanmak üzere olması öncesinde AK Parti kaynaklarından dikkat çekici bir bilgi geldi. Buna göre yurt dışı harç puluna yapılması beklenen zam ertelenebilir. Detaylar haberimizde…

30.06.2024-11:21 - (Son Güncelleme: 30.06.2024-11:21) AK Parti kaynaklarından dikkat çeken sözler: Yurt dışı harç puluna zam ertelenecek mi?

Vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanan yurt dışı harç puluna zamla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan vergi paketi, kamuoyunda yoğun tartışmalara neden oluyor. Özellikle yurt dışına çıkış harcına yapılması planlanan büyük zam, dikkat çekici bir konu olarak öne çıktı. AK Parti içinde de eleştirilere neden olan bu madde hakkında, parti kaynaklarından yeni bilgiler geldi. İddialara göre, yurt dışına çıkış harcına yapılacak zam ekim ayına ertelenebilir.

Parti içinden eleştiri geldi

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, yurt dışı çıkış harcına yapılacak artış teklifi hem kamuoyunda hem de AK Parti içinde eleştiriler aldı. Bu eleştiriler üzerine, konuyla ilgili farklı alternatifler değerlendirilmek üzere masaya yatırıldı.

AK Parti kaynaklarından dikkat çeken sözler: Yurt dışı harç puluna zam ertelenecek mi?

AK Parti grup yönetimi ve ilgili bakanlıklar tarafından yapılan toplantılarda, yurt dışı çıkış harcının artırılması durumunda bazı grupların muaf tutulması önerildi. Bu gruplar arasında öğrenciler, hac ibadeti için yurt dışına çıkanlar ve sınır ticareti yapanlar bulunuyor. Ayrıca, artırmayla ilgili düzenlemenin ertelenmesi de gündemde.

Mevcut düzenlemeye göre, yurt dışında oturma izni bulunanlar, ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan kara, deniz, hava ve demir yolu araçlarının mürettebatı ve 7 yaşını doldurmamış olanlar yurt dışı harcından muaf tutuluyor.

Yurt dışı harç pulu zammı ertelenebilir

AK Parti kaynakları, önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında konunun değerlendirileceğini belirtti. Bu kaynaklar, yurt dışı çıkış harcının 3 bin liraya çıkacağı iddialarının doğru olmadığını ve bir artış yapılacaksa toplumsal hassasiyetlerin dikkate alınacağını vurguladı. Şu anda 150 lira olan harcın ekonomik gerçeklerle uyuşmadığını ifade eden yetkililer, yapılacak değerlendirmelerden sonra düzenlemenin ekim ayına ertelenebileceğini söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal