AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'dan Çözüm Süreci ve Anayasa Açıklamaları

Efkan Ala, çözüm süreciyle ilgili olarak masalarında böyle bir şeyin olmadığını belirtti ve yeni anayasa çalışmalarına dikkat çekti.

17.10.2024-14:57 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-16:06) AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'dan Çözüm Süreci ve Anayasa Açıklamaları

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'nın Açıklamaları

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. İstanbul’da Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Ala, çözüm süreci konusundaki tartışmalara yanıt verdi.

Diyalog İklimi ve Yeni Anayasa Vurgusu

Ala, şu anda masalarında yeni bir çözüm sürecinin olmadığını belirterek, “Bizim şu anda masamızda böyle bir şey yok. O daha önce yapıldı ve oldu bitti” dedi.

Siyasi iklimdeki pozitif gelişmelere de dikkat çeken Ala, “Seçim sonrası diyalog iklimindeki iyileşmeyi çok kıymetli buluyorum. Bu Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu iklimi kurumsallaştırmak için yeni anayasa yapım süreçlerini de çok değerli buluyorum” ifadesini kullandı.

Yapısal Reform İhtiyacı

Ala, Türkiye’nin yeni şeyleri tartışması gerektiğini vurguladı ve “Artık eski meseleleri geride bırakalım” diyerek mevcut sorunları çözmek için yeni imkanlar yaratılması gerektiğini söyledi.

Hukukun Üstünlüğüne Dikkat

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasıyla ilgili yorumlarda da bulunan Ala, “Biz kuralların işlemesini savunuruz. Kişiye göre dava peşinde olamayız” dedi.

Ala, “Kuralların uygulanmasını ama aynı zamanda iyileştirilmesini politika olarak benimsemişiz. Herkes mevcut düzenin nasıl işlediğini biliyor” açıklamasında bulundu.

Son olarak, AK Parti'nin siyasetteki konumunu da ele alan Ala, partinin hâlâ birinci sırada olduğunu ve halkın çözümün adresi olarak AK Parti’yi gördüğünü sözlerine ekledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Anadolu Yayıncılar Federasyonunda basın mensuplarının...

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Anadolu Yayıncılar Federasyonunda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal