AK Parti, Gazze'deki Soykırımı Kınadı

Ayşe Keşir, Gazze'deki soykırımın 1. yılında Filistinlilere tam destek verdiklerini açıkladı.

07.10.2024-13:55 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-13:55) AK Parti, Gazze'deki Soykırımı Kınadı

Gazze'deki Soykırımın 1. Yılı

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Filistin'de süregelen zulme karşı Türkiye'nin duruşunu sergiledi.

Filistinlilerin Yanındayız

Keşir, basın toplantısında Türkiye Cumhuriyeti ve AK Parti olarak her zaman Filistinlilerin yanında olduklarını ifade ederek, "İsrail'in gerçekleştirdiği soykırımı en açık ve şiddetli şekilde lanetliyoruz. " dedi.

Rakamlar ve Gerçekler

Keşir, İsrail'in bir yıl boyunca düzenlediği saldırılarda 41 binden fazla Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve 17 bini çocuk olmak üzere sayısız insanın zarar gördüğünü belirtti.

Sivillerin Hedef Alınması

Sivillere yönelik saldırıların haklı gösterilebileceği bir neden bulunmadığının altını çizen Keşir, "25 binden fazla çocuk, ebeveynlerinden birini ya da ikisini kaybetti. Çoğu çocuk ise ruhsal ve fiziki yaralarla mücadele ediyor. " şeklinde konuştu.

Küresel Tepkiler

Keşir, İsrail'in saldırılarına dünya genelinde yükselen tepkileri vurguladı ve "Gazze soykırımının etkileri, nesiller boyunca silinmeyecek. Katil İsrail daha ne kadar yaralar açmaya devam edecek?" dedi.

Adalet Arayışı

Keşir, Türkiye olarak her zaman bu insanlık suçuna karşı duracaklarını belirtti. "Bugün burada anneler ve çocuklar için bulunuyoruz. Bir yıldır akan kanın durması için bu davanın takipçileriyiz," ifadelerini kullandı.

Hatıra Panosu

Açıklamanın ardından, "Soykırımın Gölgesinde Geçen Bir Yıl" adıyla açılan hatıra panosunu ziyaret eden Keşir ve partililer, Gazze'de hayatını kaybedenleri andı.

AK Parti Genel Merkezi önünde, İsrail'in Gazze'deki soykırımının 1. yılı nedeniyle basın...

AK Parti Genel Merkezi önünde, İsrail'in Gazze'deki soykırımının 1. yılı nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal