Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’ndan konut destek programı hakkında dikkat çeken açıklama: ‘Gittikçe genişleyecek’

Geçtiğimiz günler konut destek programı hakkında yapılan yanlış değerlendirmelere cevap veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, programa dair merak edilenleri de cevapladı. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açıklaması…

26.10.2022-13:39 - (Son Güncelleme: 26.10.2022-13:49)

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı'na dair yanlış değerlendirmelerin olduğunu dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, projenin doğru anlaşılması için açıklamalarda bulundu. Bakanlık olarak amaçlarının yapılan sosyal yardım projeleri ile çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmak olduğunu dile getiren Yanık, "Hayata geçirdiğimiz sosyal hizmet ve sosyal destek programlarımızı, milletimizle paylaşmayı sürdüreceğiz." dedi.

Bakan Yanık'tan konut destek programına ilişkin açıklama

AA’da yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı'ndaki kriterlerle ilk etapta daha fazla bireyi refaha ulaştırmayı ve çocukların sağlıklı yetişmelerine katkı sağlamak olduğunu ancak uygulamanın sosyal medyada yanlış yorumlandığını belirtti. Bunun üzerine Bakan Yanık, sosyal medya hesabından, eşi vefat etmiş sosyal yardım faydalanıcısı kadınlara yönelik konut desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Hane başına 300 bin lira destek 

Hazırlanan Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı kapsamında, 2 bin 23 konut temini ile toplam 607 milyon lira bütçe ayırarak hane başına 300 bin lira destek verileceğinin altını çizen Bakan Yanık "Söz konusu destekten eşi vefat etmiş ve 18 yaş altında olmak kaydıyla 3 ve daha fazla çocuğu olan sosyal yardım faydalanıcısı kadınların yararlanabileceğini duyurduk” dedi. 

Birçok büyük şehir belediyesi ve hayırsever kişilerle iş birliği içerisinde yürütülen yardım projeleri hakkında bazı yanlış değerlendirmelerin yapıldığını belirten Bakan Yanık, "Tüm sosyal desteklerimizde ve yardımlarımızda öncelikli şart, başvuruların 3294 sayılı Kanun kapsamında sosyal yardım faydalanıcısı olmalarıdır. Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik bu programımız da arz odaklı sosyal politikalarımız doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz hane ziyaretleri sonucu oluşturulmuştur. 49 başlıkta yürüttüğümüz sosyal desteklerimizin her biri farklı kriterlere bağlı olup böylece daha kapsayıcı ve etkin bir şekilde vatandaşlarımızla buluşmaktadır." açıklamasında bulundu.

Hanedeki ihtiyaçlı sayısının çokluğuna göre düzenleme yapıldı 

Sosyal medyada gündem olan programda da hanedeki ihtiyaçlı sayısının çokluğuna göre bir düzenleme yapıldığını işaret eden Yanık, "Programımız sahadan aldığımız veriler ışığında bundan sonra da gittikçe genişleyecek şekilde planlanmıştır. Mevcut kriterlerle ilk etapta daha fazla bireyi (anne ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklar) refaha ulaştırmayı ve çocukların sağlıklı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu yaklaşım, çocuğu olmayan kadınları sosyal koruma mekanizmalarımızdan mahrum bırakmayı değil, bilakis yoğun ihtiyaç gruplarından başlayarak kademe kademe gruplara hizmet sunmayı ifade etmektedir. Ülkemiz büyüdükçe, geliştikçe ürettiğimiz refahı, hayata geçirdiğimiz sosyal hizmet ve sosyal destek programlarımızı, milletimizle paylaşmayı sürdüreceğiz."

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal