Aile Hekimliği Maaş Hesaplama

Ülkemizde hemen hemen her yerde gördüğümüz ve hastanelerin daha rahat etmesini sağlayan aile hekimliği ve sağlık ocakları oldukça önemli bir konumdadır. Aile hekimleri sağlık bakanlığına bağlı bir kurum olarak faaliyet göstermektedir.

25.03.2020-16:54 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-18:48) Aile Hekimliği Maaş Hesaplama

Aile hekimliği ve sağlık ocaklarının sayısı mahallede bulunan nüfuslara göre değişiklik göstermektedir. Mahalle nüfusunun fazla olduğu yerlerde aile hekimliği ve sağlık ocaklarının imkanları değişmektedir.

Ülkemizde yapılan sağlık sektörüne yapılan yatırımlar diğer ülkelere örnek olacak seviyesindedir. Bu yüzden aile hekimlerinin imkanları bütçeye göre ayarlanıp imkanları arttırılmaktadır. Hastanelerin büyük bir iş gücünü kapatan ve hafif rahatsızlıklarda hastaneye gitmeden tedavi olma şansı veren aile hekimliği birçok insan tarafından tercih edilmektedir. Peki, aile hekimliğinde çalışan hemşire, aile hekimliği doktoru maaşları günümüzde ne kadardır?

Aile Hekimliği Maaşları Ne Kadardır?

Aile hekimliğinde çalışan sağlık personelleri çalıştığı pozisyona göre farklı maaşlar almaktadır. Ülkemizde faaliyet gösteren aile hekimliğinde çalışan doktorlar 2020 yılı itibarıyla 6 bin Türk Lirasıdır. Aile hekimliği maaş hesaplama konusunda hemşireler de günümüz itibarıyla 3 bin Türk Lirası maaş almaktadırlar. Aile hekimliği maaş hesaplama konusunda bazı durumlarda farklılık gösterebilmektedir. Aile hekimliği maaşını belirleyen bazı etmenler de bulunmaktadır.

Örneğin aile hekimliğinde çalışan bir doktor çocuk sahibi ise daha fazla maaş alabilmekte ve bu durum maaşını etkileyebilmektedir. Aynı şekilde aile hekimliğinde görev alan sağlık çalışanlarında kaç tane çocuk sahibi oldukları maaşları etkileyen ayrıntılardan biridir. Göreve yeni başlamış bir aile hekimliği tecrübe sahibi oluncaya kadar 5 bin Türk Lirası ile görev yapmaktadır. Daha sonra bu maaş kademeli sağlık bakanlığının belirlediği ölçüye göre artmaktadır.

Aile Hekimliği Maaşlarında Yaşanabilecek Kesintiler

Aile hekimliği maaşlarını etkileyen bazı kesintiler de yaşanmaktadır. Gelir vergisi kesintileri, damga vergisi kesintileri ve sosyal güvenlik pirimi kesintileri her ay maaşlarda belirli periyotlarla kesinti yaşanabilmektedir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal