TV kanalında yayınlanan MasterChef yarışması ile evimizin mutfağında yeni lezzetler denemeye başladık. Daha önce hiç denemediğimiz farklı ürünler ve değişik tarifler mutfağımızda yerini almış gözüküyor. Gastronominin şimdilerde çok fazla gelişip ilerlemesi ile birlikte Türk Mutfağı çok fazla yeni tatlara yer açmış hale geldi. Yeni tatları merak eden vatandaşlar ise İnternet üzerinden ahtapot ile yapılacak yeni tatları araştırmaktadır.
Ahtapot salatası için gerekli malzemeler nelerdir?
Ahtapot
Karbonat
Su
Limon ve zeytinyağı
Tuz
Ahtapot salatası nasıl yapılır?
Deniz mahsullerinin sevilen lezzetlerinden olan Ahtapot'un bir çok tarifi bulunmaktadır. Gastronominin iyice vatandaşlar tarafından bilinmesiyle yeni ürünler ve bilinmemiş lezzetler artık daha fazla mutfaklarımızda yer almaya başlamış durumda. Ahtapot ile dilerseniz, tava, salata, güveç, kızartma veya sote şeklinde yapıp yiyebilirsiniz. Çok lezzetli bir eti bulunan Ahtapotun, çok iyi bir şekilde pişirilmesi gerekmektedir. Ayrıca ahtapotun sinirleri yumuşayana kadar dövülmesi gerekir. Güzel bir şekilde dövülürse ve çok güzel pişirilirse lastik gibi olmaz, eti lokum gibi olur.
Gerekli malzemeleri temin ettikten sonra, ahtapotu ilk önce baş kısmından geri çevirerek güzelce temizlemeniz gerekmektedir. Yıkamış olduğunuz ahtapotu daha sonra güzelce karbonat ile ovalamak gerekir. Ahtapotu iyice ovalayınca karbonatlı şekilde 1 gece boyunca buzdolabında bekletin.
1 gece beklemiş olan ahtapotu iyice yıkayarak, düdüklü tencereye koyup 20 dk pişirmelisiniz. Pişirme işlemi yaptıktan sonra ahtapotu tekrar yıkamak gerekir. Yıkama işlemi yaparken arzu ederseniz, vantuzlarını temizleyebilirsiniz. Yada benim yaptığım şekilde salatada kullanabilirsiniz. Limon, zeytinyağı ve tuz ilave ediniz. Küçük şekilde salata yeşilliklerini doğrayıp, üzerine ahtapotu koyup servis işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.