Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri'nde ödüller, Ahmet Telli ve Can Çakmur'a verildi.

12.10.2024-00:45 - (Son Güncelleme: 12.10.2024-00:45) Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu

Çankaya Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri, edebiyat alanında ödülünü şair ve yazar Ahmet Telli, müzik alanında ise genç yetenek Can Çakmur aldı.

Tören Detayları

Ödül töreni, MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene; ünlü piyanist Fazıl Say, mezzosoprano Seda Kırankaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka ve Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de katıldı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ödül alan sanatçıları tebrik eden bir mesaj gönderdi.

Konuşmalar ve Performanslar

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, konuşmasında Ahmet Say'ı "kıymetli bir edebiyatçı ve eşsiz bir piyanist" olarak tanımladı. Güner, "Say, insan olmanın haysiyetini her zaman taşımış bir isim oldu," dedi.

Ödülünü takdim alan Ahmet Telli, ödülünü aldıktan sonra bir şiir okudu. Fazıl Say, aile olarak büyük bir gurur duyduklarını belirterek etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Genç piyanist Can Çakmur da ödülünü Fazıl Say'dan aldı ve ardından solo bir performans sergiledi. Tören sonunda ödül heykelciklerini hazırlayan heykeltıraş Metin Yurdanur'a da plaket ve çiçek verildi.

Ödül takdiminden sonra Fazıl Say, Seda Kırankaya ile birlikte sahne alarak unutulmaz bir konser verdiler.

Çankaya Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri'nde, şair ve...

Çankaya Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri'nde, şair ve yazar Ahmet Telli edebiyat, genç piyanist ve akademisyen Can Çakmur ise müzik alanında ödül aldı. MEB Şura Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, ünlü piyanist Fazıl Say, mezzosoprano Seda Kırankaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ile davetliler katıldı. Fazıl Say, burada konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal