Sevdiklerinizle birlikte çayın yanında ağzınızı tatlandıracağınız enfes bir kurabiye tarifini derledik! Yapılışı son derece basit olan kakaolu ıslak kurabiye için gerekli olan malzeme listesi ve yapılışını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…
MALZEMELER
Şurubu için:
Süslemek için:
NASIL YAPILIR?
Öncelikle fırınınızı 180 derecede ısıtın. Derin bir kabın içerisine tereyağı ve sıvı yağı alın. Üzerine yumurtayı, pudra şekeri, kakao ve vanilyayı ekleyin. Parmak uçlarınızla tereyağını ezerek malzemeleri karıştırmaya başlayın. Elenmiş un ve kabartma tozunu yavaşça ekleyerek kurabiye hamurunu bütünleşene dek yoğurun. Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsinizin içerisine hamurunuzdan ceviz iriliğinde parçalar kopararak avucunuzun içerisinde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurların orta kısımlarına işaret parmağınızla hafifçe bastırarak düğme şeklini verin ve fırın tepsinize dizin.
Önceden ısıtılmış fırında, hazırladığınız kurabiyeleri 20-25 dakika kadar pişirin. Üstleri çatlayınca fırından çıkarabilirsiniz. Bu sırada şerbeti hazırlamaya başlayın. Yayvan bir kaseye toz şekeri ve suyu aktarın. Şeker suyun içerisinde tamamen eriyene dek karıştırın. Kurabiyelerin ilk sıcağının geçmesini bekleyin ve daha sonra bir kurabiyeyi alt-üst şekerli suya batırıp tepsiye dizin. Şerbeti içine çekmesi için en az yarım saat beklettikten sonra üzerlerine Hindistan cevizini serpin. İşte bu kadar! Afiyet olsun...