Tedavi edilmediğinde çeşitli hastalıklara ve sosyal kısıtlanmaya kadar hayatı etkileyen ağız kokusundan kurtulmak için en gerekli besinler.
Havuç ve elma yiyin.
elma ve havuç sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sistemini sağlıklı tutar. bu halde midede gaz oluşmasını ve ağızdaki kötü bakterilerin oluşumunu önler.
Yemekleri süsleyen garnitürleri yiyin.
nane ve kekik ile süsleme yapılmış garnitürler ağız kokusunu önler ve mide ekşimesini rahatlatır. yemeği süsleyen bu garnitürleri muhakkak tüketin.
Probiyotiklerdeki iyi bakteriler, pek çok çalışmada gösterildiği gibi, ağızda mevcut olan sülfit bileşiklerinin seviyesini azaltır.
Muhakkak vişne yemelisiniz. vişne ağızdaki kötü kokuyu önler ve kolay sindirime destek olur.
Yeşil çay, aynı zamanda vücutta detoks görevi görür. antioksidanlar açısından çok zengindir.