Afyonkarahisar’da üst üste 3 deprem: AFAD’dan açıklama var

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Afyonkarahisar’ın Ataköy, Salar ve Sülün ilçelerinde üst üste depremler meydana geldi. İşte detaylar…

11.07.2024-09:30 - (Son Güncelleme: 11.07.2024-09:34) Afyonkarahisar’da üst üste 3 deprem: AFAD’dan açıklama var

Afyonkarahisar’da 3 defa Deprem meydana geldi. AFAD'ın son depremler raporuna göre, Afyonkarahisar’da sabah saatlerinde peş peşe üç deprem meydana geldi. İlk deprem saat 6.24'te, Ataköy merkezli ve 4.4 büyüklüğünde gerçekleşti.

Depremler durmak bilmedi

Bu depremin ardından sadece 3 dakika sonra, Salar merkezli 3.1 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Saat 6.30'da ise Sülün merkezli 3.8 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Üç ayrı deprem, halk arasında büyük paniğe yol açtı.

AFAD, bu depremlerin Kütahya, Isparta, Burdur ve Eskişehir’de de hissedildiğini bildirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'da meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremde olumsuz bir durumun olmadığını belirtti.

Afyonnkarahisar’da üst üste 3 deprem: AFAD’dan açıklama var

Bakan Yerlikaya'dan açıklama

Yerlikaya açıklamasında, "Afyonkarahisar'da 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın saha taramaları ile 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucunda an itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun," ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal