AFAD ve Ahbap Derneği'nden Depremzedeler İçin 404 Yeni Konut

Gaziantep ve Malatya'da 404 deprem konutunun kuraları çekildi. Tüm detaylar ve katkıda bulunanlar burada.

25.10.2024-19:55 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-19:55) AFAD ve Ahbap Derneği'nden Depremzedeler İçin 404 Yeni Konut

AFAD ve Ahbap Derneği'nden Yeni Deprem Konutları

İhtiyaç sahipleri için Gaziantep'in Nurdağı ve Malatya'nın Battalgazi ilçelerinde inşa edilen 404 deprem konutunun kura çekimi gerçekleştirildi. Kura töreni, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde düzenlendi.

Kura Törenine Katılanlar

Törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Ahbap Derneği kurucusu ve ünlü sanatçı Haluk Levent ile AFAD yetkilileri katıldı. Tören, deprem dolayısıyla hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı.

Açılış Konuşmaları

Tarıkdaroğlu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülke üzerinde bıraktığı derin yaraları sarma çabalarından bahsetti. Tarıkdaroğlu, "Devlet olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde depremzede kardeşlerimiz için tüm imkanlarımızı seferber ettik" dedi.

Depremzedelere Destek

Tarıkdaroğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardım ettiklerini hatırlattı. Kurayla belirlenen 404 konut, 208'inin Malatya'da, 196'sının ise Gaziantep'te olduğunu dile getirdi.

Haluk Levent'in Açıklamaları

Ahbap Derneği'nin kurucusu Haluk Levent, dernek olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti. Yardım sürecinin nasıl ilerlediğine dair bilgi veren Levent, devletten aldıkları izin ile engelli bireylere ve ihtiyaç sahiplerine konut yapma fikrinin oluştuğunu ifade etti.

Ömür Boyu Kullanım Hakkı

Levent, konutların ömür boyu kullanım hakkı olacağını ve bu konutları alacak olan ailelerin ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi. Konuşmasında "Zorlu süreçte başardık ve çok gururluyuz" ifadelerini kullandı.

Törenin Kapanışı

Kurayla birlikte, bu konutların hak sahipleri belirlendi. Tören, konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

İnşaat Süreci

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle evsiz kalan vatandaşlara teslim edilecek bu konutlar, Ahbap Derneği ve AFAD işbirliğiyle inşa edildi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına tahsis edilmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, AFAD ve Ahbap Derneği katkılarıyla Gaziantep'in Nurdağı ve...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, AFAD ve Ahbap Derneği katkılarıyla Gaziantep'in Nurdağı ve Malatya'nın Battalgazi ilçelerinde ihtiyaç sahipleri için inşa edilen 404 deprem konutunun dağıtımına ilişkin kura töreni yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında gerçekleşen kura törenine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu (ortada), Ahbap Derneğinin kurucusu ve şarkıcı Haluk Levent (sol 3) ile AFAD yetkilileri katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal