AFAD duyurdu: Bursa yeni güne depremle uyandı

Bursa halkı yeni güne depremle uyandı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden yapılan son dakika açıklamasına göre sabah e rken saatlerde kentte 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bursa’da deprem mi oldu, Bursa’da nerede deprem oldu soruları ise araştırılıyor.

03.08.2024-10:03 - (Son Güncelleme: 03.08.2024-10:03) AFAD duyurdu: Bursa yeni güne depremle uyandı

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’ne göre Bursa’da deprem oldu. Bursa, yeni güne depremle uyandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 05.05'te Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi. 

Bursa’da korkutan deprem

Depremin derinliği 4,69 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak duyurdu ve depremin yerin 4.69 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini belirtti.

Bursa'da yaşayanlar "Bursa'da deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? Bursa'da deprem nerede oldu?" gibi soruların yanıtlarını son depremler listesinde bulabilirler.

AFAD duyurdu: Bursa yeni güne depremle uyandı

Faylar stres biriktiriyor

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, stres biriktiren fay hatlarının geçtiği şehirler arasında İstanbul, Bingöl, Bursa ve Tunceli civarlarının da bulunduğunu belirtmişti. Tüysüz'ün bu uyarıları, Bursa'daki depremin ardından tekrar gündeme geldi.

Deprem sonrası can ve mal kaybına ilişkin henüz bir bilgi bulunmuyor, ancak bölgede yaşayanların olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarılarını takip etmeleri önem taşıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal