AECSD & AMEDA İstanbul Zirvesi 2024: Finansal Piyasaların Geleceği

İstanbul'da düzenlenen zirvede finansal piyasalarda uyumlaşma ve yeni araçların önemi tartışıldı.

03.10.2024-20:17 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-20:17) AECSD & AMEDA İstanbul Zirvesi 2024: Finansal Piyasaların Geleceği

AECSD & AMEDA İstanbul Zirvesi 2024

Arap Menkul Kıymet Otoriteleri Birliği Genel Sekreteri Jalil Tarif, İstanbul'da gerçekleştirilen AECSD & AMEDA Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Tarif, finansal piyasalarda başarı için uyum sağlanmasının şart olduğunu vurguladı.

Uyumlaştırmanın Önemi

General Tarif, yaptığı konuşmada; "Eğer hukuki mevzuatı veya kuralları uyumlaştırırsak büyük katkılar sağlayabiliriz. Bu sadece yatırımcıların korunması için değil, aynı zamanda piyasanın likiditesini etkilemek açısından da önemlidir." ifadelerini kullandı. Uyumlu mali altyapıların sağlanmasının maliyetleri azaltacağını belirtti.

Takas Bankacılığının Rolü

Misyon Bank CEO'su Dr. Önder Halisdemir, "Takas bankalarının gerçek dünyada rolü ve önemi artıyor" diyerek, dijital varlıkların önemine dikkat çekti. Türkiye'de yürütülen AR-GE çalışmaları ile İTÜ gibi üniversitelerle işbirliği yaptıklarını açıkladı. Halisdemir, tokenizasyonun gelecekteki finansmanın önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Finansal Okur Yazarlık Çalışmaları

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Elif Gönençer, düzenleyici kurumlarla piyasa oyuncuları arasında işbirliklerini geliştirmek için konularında çalıştaylar düzenlediklerini ifade etti. Gönençer, halk arasında finansal okur yazarlığı artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Yeni Teknolojilerin Önemi

Rusya Ulusal Uzlaştırma Deposu İcra Kurulu Üyesi Denis Buryakov, sermaye piyasalarının gerçek kişilere açıldığını ve bunun yeni bir yaklaşım gerektirdiğini vurguladı. Yeni teknolojilerin, değişen piyasa koşullarına uyum sağlamak için kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu AECSD & AMEDA İstanbul Zirvesi 2024, Merkezi Kayıt...

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu AECSD & AMEDA İstanbul Zirvesi 2024, Merkezi Kayıt Kuruluşunun (MKK) ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi'nde oturumlarla devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal