Adrese dayalı sınavsız öğrenci alan liseler hangileri? 2022 Puansız öğrenci alan lise sorgulama

5 Haziran Pazar günü gerçekleşen ve bir milyondan fazla 8.sınıfın katılım sağladığı LGS için sıradaki heyecan ise lise tercihleri oldu. Liselere Geçiş Sınavına girmek zorunluğu olmadığından girmeyen öğrencilerin nasıl tercih yapacağı merak konusu oldu. Adrese dayalı lise sorgulama nasıl yapılır? 2022 LGS'ye girmeden öğrenci alan liseler hangileri? Sınavsız öğrenci alan liseler belli oldu. İşte detaylar...

06.06.2022-13:21 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-13:21) Adrese dayalı sınavsız öğrenci alan liseler hangileri? 2022  Puansız öğrenci alan lise sorgulama

81 il genelinde düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı 2 oturum üzerinden dün gerçekleşti. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar gidecekleri liselerin tercihini yapacaktır. Fakat LGS'ye girmeyen öğrenciler hangi liselere gidecek? Sınavsız öğrenci alan liseler var mı? MEB tarafından getirilen adrese dayalı lise tercihi sistemi üzerine derin bir nefes alındı. İşte, adrese dayalı lise tercihi hakkında detaylı bilgiler haberin devamında

Adrese göre kayıt nasıl yapılır?

2018 yılında gerçekleştirilen TEOG'da ''Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi'' lise tercihleri yapılabilmesi için öncelikle ikametgah edilen adrese kayıtlı olan eğitim bölgelerinde olan okullar öğrenilmesi gerekmektedir.

Devamında ise ''Veli Tercihli Serbest Kayıt'' adı altında düzenlenen tercih listeleri düzenlendi. Sınava girmeyen ya da düşük puan alanlar için ek yerleştirme süreci devreye girmektedir.

LGS'ye girmeden öğrenci alan liseler

Hangi okullar sınavla alacak

LGS sonuçlarına göre öğrenci alacak okullar Anadolu, Fen, Sosyal Bililer, Mesleki ve Teknik Anadolu özel program ve proje uygulanan orta öğretin kurumlarına öğrenci kabulü yapılacaktır. Almanya, Fransız, İtalya liseleri de LGS sonucuna göre öğrenci kabul etmektedir.

Sınavsız öğrenci alan liseler

LGS'ye katılıp ancak bu yıl istediği okula yerleşemeyen ve sınavsız okula giren öğrenciler bir yıl sonrasında sınavla öğrenci alan okula gidebilmektedir. Öğrenciler merkezi sınav puan üstünlüğüne göre 9 uncu sınıf sonuna kadar geçiş yapabilmektedir. Ancak geçiş yapabilmek için öğrencinin sınav puanının olması şart.

Sınavsız öğrenci alan liseler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde "Önceki yıllarda 8 inci sınıfı bitiren, herhangi bir ortaöğretim kurumunda kaydı bulunmayan ve kayıt şartlarını taşıyan öğrencilerin ikamet adreslerine uygun kontenjanı bulunan Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine varsa merkezi yerleştirme puanları da dikkate alınarak kayıtları yapılır." şeklinde bilgi yer alıyor. Sınavsız alan liselerin kaç ortalamayla aldığı okuldan okula göre farklılık gösterebiliyor. Sınavsız öğrenci alan okullar belirlenen kontenjanlarına başvuru yapan öğrencilerden en son yerleşen öğrenci okulun sınavsız yerleştirme puanını belirlemektedir.

YORUM YAZ..
Modal