Adını Şampiyonluğa Yazdıran Busenaz Sürmeneli: Gururluyuz Tüm Ülkede Coşkuyla Karşılandık

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda adını şampiyon olarak yazdıran Milli Boksör Busenaz Sürmeneli, ‘Türkiye olarak ilk defa fazla sayıda madalya kazandık. Bundan dolayı da gururluyuz. Bu sevinci yaşadık, coşkuyla tüm ülkede karşılandık.’ dedi.

18.08.2021-09:49 - (Son Güncelleme: 18.08.2021-11:44) Adını Şampiyonluğa Yazdıran Busenaz Sürmeneli: Gururluyuz Tüm Ülkede Coşkuyla Karşılandık

Milli Boksör Busenaz Sürmeneli 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye’ye altın madalya kazandırmıştı. Trabzonspor'un sporcusu olarak tanınan milli boksör Sürmeneli, antrenör hocası Cahit Süme ile düzenlenen Türkiye Spor Yazarları Derneği basın toplantısında konuştu.  

'ÇOK İSTEDİK, ALLAH NASİP ETTİ'

Milli Boksör Sürmeneli, basın toplantısında kazandığı altın madalya için çok istediklerini ve çalıştıklarını söyleyerek şöyle konuştu; ‘Çok çalıştık, çok dua ettik, çok istedik, Allah bize nasip etti. Bu madalya benim çocukluk hayalimdi. Sabah akşam rüyalarıma giriyordu. Çok zorlandım, antrenmanlarda çok acılar çektim. Siz bakınca madalya görüyorsunuz ama ben bakınca emek ve fedakarlık görüyorum. Bu bireysel bir spor ama biz ekip olarak bu madalyayı kazandık. Hepsine teşekkür ediyorum.’ ifadelerini kullandı. 

‘ÜLKEMİZ HER OLAYDA KENETLENMEYİ BİLİYOR’

Trabzon'un ve Trabzonspor'un olimpiyatlardaki ilk altın madalyasını kazandığını açıklayan milli boksör Sürmeneli, son günlerde yaşanan orman yangınlarına da değindi. Sürmeneli, ‘Ben de ağladım. Keşke hep böyle mutluluktan ağlasak. Ülkemiz bunu hak ediyor. Çok güzel bir ülkemiz var. Yangınlar, seller, her olayda ülkemiz kenetlenmeyi biliyor. İyi ki Türküm. İnşallah daha güzel başarılar alıp ülkeme, şehrime ve bu kulübe gelmek istiyorum.’ açıklamasında bulundu.

Sporu çok sevdiğini, çocukluğundan beri adından söz ettirecek başarılı bir sporcu olmak istediğini aktaran milli boksör, birçok branşı denediğini ancak gerçek Busenaz'ı ortaya çıkaran branşın boks olduğunu vurguladı.

‘BİR DAHA OLSA AYNI ŞEYLERİ YAŞARIM’

Sürmeneli antrenörü Cahit Süme ile beraber çalıştıklarını anılarından söz ederek çocuk yaşadığı zorlukları şöyle kaydetti; ‘Ailemden çok Cahit Hocamlayım. Ona da teşekkür ediyorum. Çünkü birlikte başardık. Sadece ben üstlensem nankörlük etmiş olurum. Çok fedakarlıklar ettik. İşimi saygı duyarak yapıyorum. Randevuma göre sporumu değil, sporuma göre randevumu ayarlıyorum. Evimde çok duramadım, aileme vakit ayıramadım, arkadaşlarımla gezip dolaşamadım. Benim yaşımdaki gençler hep dışarıdalar, geziyorlar ama ben bir amaç, hayal uğruna 13 senemi verdim. Bunu kazandım, mutluyum, gururluyum. Bu moral bana hepsini unutturdu. Bir daha olsa yine aynı şeyleri yaşamak isterdim.’

‘ANTRENMANLARDA ÇOK AĞLADIM’ 

‘16 Mart'ta elimden bir operasyon geçirdim. Kimse bilmiyor, herkes bu madalyayı görüyor." ifadelerini kullanan Sürmeneli, "Doktor 'Elini vurmadan her şeyi yapabilirsin.' dedi. Elimi vurmadan antrenman yaptım. Tek elle torbayı dövdüm, ağırlık yaptım. Elimi arkaya bağlayıp öyle dövüştüm. Önemli olan işine saygı duymak ve ne olursa olsun pes etmemek. Kovid-19 hastası olduk, tesisi kapattılar. Ertesi gün o şekilde antrenman yaptık. Antrenmanlarda çok ağladım. Cahit Hocam, 'Sen ağladığında hep gerçekten şampiyon oluyorsun.' diyordu. Antrenmanda 5-6 kez üst değiştiriyordum. Gerçekten çok emek var. Çok çalıştık. Benim kitabımda pes etmek yok. Hep devam ettim. İnşallah gelecek hayali kuran bütün çocuklara umut ışığı olurum. Bu madalya herkese umut ışığı olsun ve pes etmemeyi öğrensinler.’ dedi.

‘KAYBEDECEK NEYİM VAR Kİ?’

Busenaz Sürmeneli kazandığı altın madalya ile final müsabakasında yaşadıkları o süreci tek tek şöyle açıkladı; ‘Hayatta hiçbir şeye iyi başlayamıyorum. Stres, kaygı, beklentiler nedeniyle bazen olmayabiliyor ama alışınca, iyi başlayamasam bile sonunu iyi bitiriyorum. Şu ana kadar hiçbir finali kaybetmedim, sonuna kadar savaştım. İlk raunt yenilebilirim, hatta saydırılabilirim de. Dünya Şampiyonası'nda yarı finalde öyle olmuştu. Daha sonra, 'Kaybedecek neyim var ki? Çık ve sevdiğin işi yap, sonuna kadar savaş. Antrenmanlarda o kadar zorlanıyorsun, ailenden uzaksın. Ya burada 9 dakika dövüşeceksin ya da kaybedip bütün her şeyi çöpe atacaksın.' dedim. Ben pes etmedim, çıktım ve dövüştüm. Sevdiğim işi yaptım. Bizim kondisyonumuz rakiplere göre çok iyiydi. Onlar beni dövüştürmemeye çıktı. Antrenmanlar dahil benim hiç saçım açılmadı. Final maçında açıldı. Çünkü rakip dinleniyor. Bizim taktiğimiz rakipleri bizim nabız seviyesine yükseltip, onları yormak, onu ele almak ama rakip sarılıyor, tutuyor, çekiyor. Amaçları bizi oynatmamaktı ama amaçlarına ulaşamadılar.’

ANTRENÖR SÜME ‘DÜNYA AVRUPA OLİMPİYAT MADALYASI KAZANAN SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİM’

Sürmeneli’nin Antrenörü Cahit Süme, Türkiye'ye hem de Trabzon'a büyük gurur ve sevinç yaşattıklarını belirterek tarih yazmak istediklerini söyledi. Süme; ‘Dünya, Avrupa, olimpiyat madalyası kazanan sporcular yetiştireceğim. Burada da Türkiye olarak ilk defa fazla sayıda madalya kazandık. Bundan dolayı da gururluyuz. Bu sevinci yaşadık, coşkuyla tüm ülkede karşılandık. Ülkemiz, şehrimiz, kulübümüz bunu hak ediyor. Biz durmayacağız. Neden 8-10 defa Avrupa, dünya şampiyonlukları olmasın? Neden 3-4 defa olimpiyat şampiyonluğunu getirmeyelim, neden tarih yazmayalım düşüncesindeyiz. Bir müddet dinlendikten sonra kaldığımız yerden ülkemize güzel sonuçlar kazandırmaya devam edeceğiz. Gönlümüzde yatan, ülkemiz adına olimpiyatlarda yarışmak. Hedefimiz 2024 Olimpiyat Oyunları olacak. Busenaz için, 'Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu gibi efsaneler arasına girsin. 3-4 olimpiyat madalyası kazanalım.' diye hedef koyduk. Hedefimiz her zaman olimpiyat olacak.’ İfadelerini kullandı.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal