Adıge Cumhuriyeti Yapılacak Şeyler

Avrupa'nın Güneydoğusunda yer alan Kafkas Dağları’nın kuzeyinde, Krasnodar Kray adı verilen Çerkez Topraklarının içinde kalmaktadır. Adıge Cumhuriyeti dünyada çok fazla turistik bir yer olarak bilinmemesi ile birlikte henüz tam olarak keşfedilmemiş mükemmel yerler arasında yer almakta.

17.07.2020-13:52 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-13:50) Adıge Cumhuriyeti Yapılacak Şeyler

Adıge Cumhuriyeti, keşfedilip adını duyurmadan mutlaka gidip görmeniz gereken yerler arasında olmalı. Ancak dünyada keşfetmeyi eşsiz güzellikleri tatmayı sevenlerdenseniz burayı mutlaka ziyaret etmeli ve de eşsiz güzelliklerini kendiniz keşfetmelisiniz. Nüfusu ise 450.000’dir. Adige Cumhuriyeti Yapılacak şeyler denildiğin de sizin için araştırmalarımız aşağıdaki gibidir. İşte;

Adige Cumhuriyeti Hava Durmu

Ülkenin genelinde hakim olan hava şekli karasal iklimdir. Kış mevsimleri genellikle soğuk ve az yapışlı geçerken yaz mevsimleri ise kurak ve oldukça sıcak geçmektedir. Kış aylarında ortalama hava sıcaklığı 0 derece civarında seyreder. Yaz aylarında ise ortalama hava sıcaklığı 20 derece civarındadır. Yıllık yağış miktarı ise yaklaşık 690 mm civarındadır.

Adıge Cumhuriyeti Ekonomisi

Dağlık olan güney kısım dışında topraklarının hemen hemen çoğu bölümü tarım için elverişlidir Adıge Cumhuriyetinde.

  • Mısır
  • Buğday
  • Ayçiçeği
  • Şeker pancarı
  • Çay
  • Tütün

Gibi ürünler burada yetiştirilen başlıca tarım ürünlerindendir. Ülke topraklarının ise yüzde 40’lık alanı ormanlarla kaplı olduğundan kerestecilik de gelişmiştir. Kuban Irmağı boyunda pazara yönelik sebze üretimi de yapılmaktadır. Aynı zamanda bu bölgede gül yetiştiriciliğide oldukça yaygındır. Zengin petrol ve doğalgaz yataklarının da bulunduğu Adıge Cumhuriyeti’nde ise endüstri Maykop şehrinde oldukça yoğunlaşan sektörler arasındadır. Doğal kaynakları ve zenginliği sebebi ile de müdendislik ve kimya sektörleri de oldukça gelişmiş meslekler arasındadır. Adıge cumhuriyeti özellikle dünya da adı çok duyulmasa da oldukça önemli bir yere sahiptir.

Adıge Cumhuriyeti Konuşulan Diller

Adıgece yani Çerkesçe ve Rusça ülkenin resmi dilleri arasındadır.

Adıge Cumhuriyeti Din ve İnanç

Ülke nüfusunun hemen hemen büyük çoğunluğu Sünni Müslümanlar oluşturmaktadır. Özellikle adıgenin güçlenme tarihi ise 17-19. Yüzyılları arasında olmuştur. Bu tarihlerde Adıge Cumhuriyeti oldukça inançlı ve dinine yönelik aktivitelerde bulunmuşlardır. Eski dönemlerde Adıgeler yani Çerkesler arasında çok tanrılı bir inan sistemi varmış. En büyük tanrıya ise Tha adını verirlermiş. Her şeyi Tha yönetirmiş. Daha sonraları ise gök, yer, deniz, ırmak ve benzeri tanrılar gelirmiş.

Adıge Cumhuriyeti Ülke Mutfağı Ne Yenir Ne İçilir

Çerkes mutfağında diğer Orta Asya Türk devletlerinde olduğu gibi kırmızı et ve hamur işleri de oldukça popüler ve mutfaklarında önemli yere sahiplerdir. Bu sebeple Adıge Cumhuriyeti yapılacak şeyler denildiğinde mutlaka kırmızı et ve hamur işinin tatlarına bakın.

 Adıge Cumhuriyeti Eyaletler, Bölgeler Ve Şehirler

Adıge Cumhuriyeti’nin Maykop ve Adıgeysk kentsel alanları ve yedi rayon birimine ayrılmaktadır. Adıge Cumhuriyeti Yapılacak şeyler denildiğinde bu şehirlere uğramadan dönmeyin.

  • Tahtamukay
  • Tevçejksy
  • Krasnogvardeysk
  • Şogenovski
  • Koşehablski
  • Giaginski
  • Maykopski

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal