Adana'da Öğretmen Akademileri Başladı

Adana'da öğretmenlerin gelişimine yönelik 'Öğretmen Akademileri' programı açıldı. Validen mesajlar geldi.

23.10.2024-21:53 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-21:53) Adana'da Öğretmen Akademileri Başladı

Adana'da 'Öğretmen Akademileri' Açılışı Gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen "Öğretmen Akademileri", Adana'da start aldı. Bu önemli program, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda ve akademisyenlerin desteğiyle müzik, edebiyat, şehir ve kültür alanlarında akademiler oluşturularak yürütülecek.

Vali Köşger'den Anlamlı Mesajlar

Açılış töreninde Vali Yavuz Selim Köşger, Adana Müze Kompleksi'nde yaptığı konuşmada, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Köşger, eğitimcilerin toplumu ileri taşıyacak olan önemli bireyler olduğunu vurguladı ve şu ifadeleri kullandı: "Bizi biz yapan değerleri, çağın gerektirdiği her neyse geleceğin emanet edildiği kuşaklara öğretecek olan öğretmenlerimizdir. Eğer öğretmenlerimiz görevlerini iyi yaparlarsa, kimse bu topraklarda hükümranlığımızı yok edemez."

Açılan Akademilerin Önemi

Köşger, bir mumun başka bir mumu tutuşturmak için önce kendi yanması gerektiğini belirterek, "Açılan Öğretmen Akademisi çok önemli. Öğretmenlerimizin önce kendilerinin yetişmiş olması lazım." diyerek eğitimin önemine dikkat çekti.

Uzmanlarla İşbirliği Sağlanacak

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, akademilerin amaçlarından birinin, alanında uzman kişilerin öğretmenlerle bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşımı yapmak olduğunu belirtti.

Programa, pek çok öğretmen ve davetli katılım sağladı ve akademilerde görev alacak kişiler tanıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerini...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla 81 ilde hayata geçirilen "Öğretmen Akademileri" Adana'da başladı. Vali Yavuz Selim Köşger (sağ 4) ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke (sağ 3), Adana Müze Kompleksi'nde düzenlenen törene katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal