Adana'da Doğal Doğum Teşvik Edilecek

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Adana'da doğal doğumu teşvik eden yeni eylem planını açıkladı.

04.10.2024-16:13 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-16:13) Adana'da Doğal Doğum Teşvik Edilecek

Adana'da Doğal Doğum Desteklenecek

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Adana'da düzenlediği toplantıda doğal doğumu ebeler eşliğinde teşvik edeceklerini duyurdu. "Biz doğal olan normal doğumu özellikle ebeler eşliğinde teşvik etmek istiyoruz ve bu konuda da bir eylem planı hazırladık," dedi.

İl Değerlendirme Toplantısı

Memişoğlu, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen "İl Değerlendirme Toplantısı"nın ardından, Adana'nın sağlık hizmetleri üzerine yaptıkları değerlendirmeleri aktardı.

Türkiye Sağlık Enstitüleri ile İşbirliği

Sağlık hizmetlerinde bilim ve teknolojiyi de ön planda tutmak istediklerini vurgulayan Memişoğlu, "TÜSEB üzerinden bilim insanlarımızı ve sağlık projelerimizi koordine edeceğiz," diye belirtti.

Normal Doğum ve Sezaryen

Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Normal Doğum Eylem Planı'na da değinerek, "Sezaryen bir doğum şekli değil, bir ameliyat. Bu nedenle doğal doğumu teşvik ediyoruz," ifadelerini kullandı.

Hedef Türkiye'yi Sağlık Üssü Yapmak

Memişoğlu, Türkiye'nin dünya genelinde sağlık üssü olma hedefini de vurguladı. "Biz insanlara iyilik etmeye çalışıyoruz, bu konuda Türkiye'nin sağlık lokomotif sektörü olmasını sağlayacağız," dedi.

Üst Solunum Enfeksiyonları İle İlgili Değerlendirme

Son günlerde çocuklarda Kovid-19 sıklığına dair bir soru üzerine Memişoğlu, "Normal mevsimsel artışlar söz konusu, anormal bir durum yok," yanıtını verdi.

Aile Sağlığı Merkezleri ve Sağlık Kabini Uygulamaları

Aile sağlığı merkezlerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Memişoğlu, "Temel sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmalıyız," dedi.

Memişoğlu, Türkiye'nin dünyaya örnek sağlık sistemine sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (ortada), Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (ortada), Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "İl Değerlendirme Toplantısı"na katıldı. Memişoğlu, toplantının ardından açıklamada bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal