Adana Valiliği Saldırısında Patlayıcı Temin Eden PKK'lı Yakalandı

2016 senesinin Kasım ayında Adana Valiliği saldırısında patlayıcı temin eden terörist, 2 vatandaşın ölümüne ve 33 vatandaşında yaralanmasına sebep olan zanlı yakalandı.

31.03.2021-13:06 - (Son Güncelleme: 31.03.2021-13:42) Adana Valiliği Saldırısında Patlayıcı Temin Eden PKK'lı Yakalandı

24 Kasım 2016'da Valinin otoparkına park edilmiş bir bombalı araç patladı ve 2 ölüm ve 33 yaralanma ile sonuçlandı.

Olaya dair açılan davada, hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan yakalama kararı bulunan terörist H.O., jandarma ekiplerince Mardin'de yakalandı.

PKK'lı teröristlere patlayıcı madde temin eden terör örgütü, Mardan Ömerli Asliye Ceza Mahkemesi'nin Ses ve Görüntü Bilgi Sistemi (SEGBİS) üzerinden Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtığı duruşmaya katıldı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Mahkeme başkanı, sanığa saldırıya dair 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 4 ayrı suçtan 992 sene hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Vural'ın yargılama aşamasındaki ''Saldırı öncesi Mardin'de H.O.'nun evine gittim'' şeklinde ifadesine dair savunmasını sordu. Sanık H.O., saldırıyla bir ilgisinin olmadığını belirterek  ve PKK'lı teröristlerle irtibatının bulunmadığını öne sürdü.

Örgüt mensuplarını evinde barındırmadığını öne süren H.O., ''Benim evimde Adana Valilik patlamasına ilişkin örgütsel bir görüşme gerçekleşmemiştir. Mehmet Emin Vural'ın hakkımdaki ifadesini kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim.''

TUTUKLANDI

Mahkeme, tanığın ifadesini, sanığa karşı işlenen suçun mahiyetini ve mahiyetini, kaçma şüphesini ve bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin yetersiz olduğunu dikkate alarak, Adalet Bakanlığı'nın tutuklanmasına ve ertelenmesine karar verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal