Adana Günübirlik Gidilecek Yerler

Kendine has bir şehir olan Adana, hakkında yazılan roman ve çekilen filmler ile ön plana çıkan illerden bir tanesi. Ayrıca, kebapları dünyaca ünlü olan bu şehir için planlanacak günübirlik bir seyahatte görmek isteyebileceğiniz yerleri sizin için topladık. Peki, Adana günübirlik gidilecek yerler neresi?

17.07.2020-13:50 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-13:48) Adana Günübirlik Gidilecek Yerler

Oldukça gelişmiş bir şehir merkezi olan Adana günübirlik gidilecek yerler arasında ilk durak merkezde yer alan mekanlar olacaktır. Bu mekanlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Taş köprü: Seyhan Nehri üzerinde yer alan Taş Köprü, Roma İmparatorluğu tarafından 2. Yüzyılda yapılmış. Eskiden Justinianus Köprüsü olarak bilinen Taş Köprü Adana’nın simgelerinden bir tanesidir. Aynı zamanda dünyanın en eski köprülerinden bir tanesidir ve hala ulaşım için kullanılması yönünden dikkat çekicidir. Normalde 21 gözü bulunan köprü Seyhan Nehri ıslah edilirken 7 tanesinin doldurulması sebebi ile şu an 14 gözlü gibi görünmektedir. Taş Köprü, Adana günübirlik gidilecek yerler arasında ilk sırada yer almaktadır.
  • Sabancı Merkez Camii: Seyhan Nehrinin hemen kenarında yer alan camii 1998 yılında hizmete açılmıştır. Mimarisi Osmanlı Mimarisinden çeşitli izler taşımaktadır.
  • Ulu Camii ve Külliyesi: Ramazanoğluları Beyliği tarafından 16. Yüzyılda yaptırılan Ulu Camii ve Külliyesi, Selçuklu ve Memluk Mimarisinden izler de taşıyor. Külliyede cami, türbe, medrese ve saray selamlığı yapıları bulunuyor. Ulu Camii, Adana günübirlik gidilecek yerler arasında öne çıkan yerlerden bir tanesidir.
  • Büyük Saat: 32 metre uzunluğa sahip olarak Türkiye’de bulunan en uzun saat kulesidir. 1882 yılında yapılan kule şehir merkezinde yer almaktadır. Büyük Saat Adananın sembollerinden biridir.
  • Atatürk Parkı: Adananın oldukça merkezi bir konumunda yer alan park gezinti yapmak ve dinlenmek için en uygun alanlardan birisi.
  • Ramazanoğlu Konağı: Ulu Camii Külliyesinde yer alan konak bazı dönemlerde konser ve müzik etkinliklerine ev sahipliği yapan tarihi bir yapıdır.
  • Etnoğrafya Müzesi: 1845 yılında yapılan bu yapı önceden kilise şeklinde kullanılıyordu. 1983 yılında restore edildikten sonra Etnoğrafya Müzesi haline getirilmiş. Müzede Toros Yörükleri ve Çukurova Halkının kullandığı eşyalar sergileniyor. Aynı zamanda Adana yöresine ait çeşitli el işi eserlerini de bu müzede görebilirsiniz.
  • Atatürk Müzesi: Dış mimarisi ile 19. Yüzyıl geleneksel Anadolu evi özelliği gösteren bina 1981 yılında, Atatürk’ün doğumundan 100 sene sonra müze olarak halka açılmış. Atatürk 1923 yılında Adanayı ziyaret ettiğinde bu evde kalmıştır.
  • Kazancılar Çarşısı: Tarihi bir çarşı olan yapı Büyük Saat’in yakınlarında yer alıyor. Çeşitli zanaatkarların eserlerini inceleyebileceğiniz gibi burada bulunan birçok kebapçıda meşhur Adana Kebabını tadabilirsiniz.

Adana Merkezi Dışında Günübirlik Gidilebilecek Yerler

 Adana günübirlik gidilecek yerler arasında, merkez dışında ziyaret edilecek yerler şu şekilde:

  • Seyhan Barajı: 1956 yılında yapımı tamamlanan ve Seyhan Nehri üzerine kurulan baraj ve çevresi oldukça görkemli bir manzaraya sahip.
  • Anavarza Ören Yeri: Kozan ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Anavarza Ören Yeri, Dilekkaya Köyü içerisindedir. Birçok devlet tarafından kullanılan yerde çok sayıda tarihi kalıntı da bulunuyor.
  • Misis Mozaik Müzesi: Yüreğir ilçesine bağlı olan Misis’te 4. Yüzyıl sonlarından kalma çeşitli mozaik eserler sergilenmektedir. Bu mozaikler arasında Nuh Tufanına ait hayvan figürleri göze çarpıyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal