Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Yargı Reformu Açıklamaları

Yılmaz Tunç, yeni anayasa ve yargı reformları üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

11.10.2024-14:45 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-14:45) Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Yargı Reformu Açıklamaları

Yargı Reformu ve Yeni Anayasa Vurgusu

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Gedik Üniversitesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken yaşanan değişim ve dönüşüm sürecine dikkat çekti.

Darbe Anayasası Eleştirisi

Tunç, "Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, Türkiye Yüzyılı'nın başında artık darbe anayasasıyla yolumuza devam etmek, bizim için yüz karasıdır. Darbecilerin yazdırdığı bir anayasayla demokratik hukuk devleti yönetilemez," diyerek mevcut anayasa yapısının eksikliklerine dikkat çekti.

Reform Çabaları ve Gelecek Hedefleri

Son 22 yılda adalet alanında önemli iyileştirmeler sağlandığına vurgu yapan Belirtti. Tunç, "Türkiye'nin yüksek standartlı bir demokrasiye ulaşabilmesi için önemli reformlar gerçekleştiriyoruz. Yapmamız gereken daha çok iş var. Yargı Reformu Strateji Belgemizle 2024-2028 yıllarını kapsayan yeni hedefler belirleyeceğiz," ifadelerini kullandı.

Toplum İhtiyaçları ve Yenilenen Mevzuat

Yenilenen temel kanunlardan bahseden Bakan Tunç, toplumun gelişimi ve değişimlerine paralel olarak mevzuatın sürekli güncellenmesi gerektiğini vurguladı. "Yargı alanında yapacağımız reformlarla, sorunları çözme ve yeni suç tiplerine yönelik düzenlemeleri hayata geçirme hedefindeyiz," dedi.

Katılımcı Bir Anayasa Çalışması

Tunç, tüm kesimlerin görüşlerinin alındığını ve 1,5 yıl süren çalışmalar sonucunda hazırlanan Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni kamuoyuna sunacaklarını belirtti. "Yargı Reformu ile ilgili vatandaşlarımızdan gelen 45 bin görüşü değerlendiriyoruz," açıklamasında bulundu.

Üç Aşamalı Ceza Adalet Sistemi

Bakan, ceza adalet sisteminin üç aşamalı işleyişine dikkat çekerek, "Yargıyı etkin hale getirerek, suç işleme oranlarını en aza inmesini sağlamayı hedefliyoruz," dedi. Ayrıca, yargı hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik sürdürdükleri çalışmaları da dile getirdi.

Sosyal Medya ve Bilgi Güvenilirliği Uyarıları

Tunç, sosyal medya üzerinden yayılan bilgi kirliliğine karşı gençleri uyararak, "Araştırma yaparken, bilgilerin doğruluğunu teyit etmeden paylaşımda bulunulmamalıdır," dedi.

Törene katılan kişiler arasında Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, eski Bulgaristan İnovasyon ve Büyüme Bakanı Milena Stoycheva ve İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik de yer aldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gedik Üniversitesi'nde 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gedik Üniversitesi'nde 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal