Adalet Bakanı Tunç'tan Yargı Reformu Açıklamaları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kasten öldürme ve yaralama suçları için denetimli serbestlik uygulamalarının toplumda eleştirilere neden olduğunu belirtti.

07.10.2024-21:28 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-21:28) Adalet Bakanı Tunç'tan Yargı Reformu Açıklamaları

Yargı Reformu Üzerine Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada kasten öldürme ve yaralama suçları için denetimli serbestlik uygulamalarının toplumda eleştirilere neden olduğunu ifade etti. Tunç, "Toplumdan gelen eleştirileri dikkate almak durumundayız. Özellikle toplumu suçtan korumalıyız" dedi.

Yargı Reformu Strateji Belgesi

Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında yargı reformu konularının ele alındığını belirtti. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ceza adaleti sisteminin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını vurguladı.

Düzenlemelerde Yenilikler ve Eleştiriler

Bakan Tunç, cezasızlık algısının ortadan kaldırılması yönünde önemli düzenlemeler hazırladıklarını aktardı. Ayrıca, bazı suçlarda uygulanan denetimli serbestlik kurallarının gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti. "Cezasızlık algısı, özellikle iki yılın altındaki hapis cezalarında sorunlar yaratıyor," dedi.

Mahkeme Sürelerinin Kısaltılması

Yargının etkinliğini artırmak amacıyla, mahkeme süreçlerinin hızlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Tunç, "Uzun süren yargılama süreçleri sona ermelidir. Mahkemelerin soruşturma ve kovuşturma aşamasında hızlı karar vermesi gerekiyor," şeklinde konuştu.

Cezaevlerinin Durumu

Tunç, cezaevlerinin doluluk oranlarının bir mazeret olamayacağını, her suçun gerektirdiği tedbirlerin devletin sorumluluğunda olduğunu vurguladı. Ayrıca, cinsel suçlarla ilgili mevzuatta yeni düzenlemelerin yapılıp yapılamayacağına dair de konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen ve öngörülebilir bir adalet sistemi oluşturmak için gerekli adımları atıyoruz," diyerek sözlerini tamamladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal