Adalet Bakanı Tunç, Yatağan Adalet Sarayı'nın Temelini Attı

Bakan Tunç, Yatağan'da adliye ihtiyacını vurgulayarak, yeni adalet sarayı projesini tanıttı ve arabuluculuk sisteminin önemine değindi.

18.10.2024-18:37 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-18:37) Adalet Bakanı Tunç, Yatağan Adalet Sarayı'nın Temelini Attı

Yatağan Adalet Sarayı'nın Temeli Atıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yatağan'da gerçekleştirilen Adalet Sarayı temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, "Toplumda karşılıklı anlaşmazlıklardan dolayı 6 milyon civarında uyuşmazlığın arabulucuların önüne geldiğini, bunun 4 milyonunun anlaşmayla sonuçlandığını" belirtti.

Adalet Binası İhtiyacı Vurgulandı

Yatağan'da yıllardır var olan adliye binası ihtiyacına çözüm olarak tasarlanan yeni Adalet Sarayı'nın 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacağına dikkat çeken Bakan Tunç, bu yapının teknolojik imkanlarla donatılacağını ifade etti.

Toplumsal barışın, adalet ile mümkün olacağını vurgulayan Tunç, adaletin gecikmeden tecelli etmesinin önemine işaret etti.

Gelişen Yargıda Yeni Düzenlemeler

Bakan Tunç, "Türkiye'nin 22 yılda çağdaş bir mevzuat konusunda önemli mesafeler katettiğini" belirterek, toplumun ihtiyaçlarına uygun olarak temel kanunlarda güncellemelere ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi üzerinde son aşamalara gelindiğini belirten Tunç, ceza adaleti sistemine dair düzenlemeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Ceza Adaletinin Üç Aşaması

Ceza adaletinin üç aşamasının da önemine vurgu yapan Tunç, "Soruşturma, kovuşturma ve infaz aşamalarında yapılacak düzenlemelerin toplumun huzurunu artıracağının" altını çizdi.

Arabuluculuk sisteminin 2013 yılından itibaren hukuk sistemine girdiğini hatırlatan Tunç, "Barışçıl çözüm yollarını geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Yapay Zeka ve Yeni Anayasa Vurgusu

UYAP sisteminin dünya çapında bir örnek olduğunu belirten Tunç, yapay zekanın adalet hizmetlerinde kullanılmasıyla ilgili projeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Ayrıca mevcut anayasanın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ve milletin temsilcilerinin yazdığı demokratik bir anayasa talep ettiğini belirtirken, "Türkiye Yüzyılı'na uygun, toplum sözleşmesine dayalı bir anayasaya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, konuşmasının ardından Yatağan Adalet Sarayı'nın temeline ilk harcı attı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yatağan Adalet Sarayı'nın temel atma törenine katılarak konuşma...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yatağan Adalet Sarayı'nın temel atma törenine katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal