Adalet Bakanı Tunç, Macaristan ile Hukuki İşbirliğini Güçlendirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör saldırısına rağmen Macaristan ile adli işbirliği anlaşması imzaladı.

24.10.2024-15:23 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-15:23) Adalet Bakanı Tunç, Macaristan ile Hukuki İşbirliğini Güçlendirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Terör Saldırısına Yanıt

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) öncülüğünde gerçekleşen terör saldırısına ilişkin, "Bu saldırı bizim terörle mücadeledeki kararlılığımızı hiçbir zaman sekteye uğratmayacak. Bilakis, bu konudaki kararlılığımızı arttırarak devam ettireceğiz." dedi.

Macaristan ile İşbirliği Görüşmeleri

Bakan Tunç, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Macaristan Adalet Bakanı Bence Tuzson ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. İki ülkenin adalet bakanlıkları arasında iş birliğine dair bir mutabakat zaptı imzalandı. Tunç, imza öncesinde TUSAŞ'a yapılan saldırının sonuçlarına dikkat çekerek, "PKK terör örgütü mensuplarınca yapılan bu saldırıda 5 vatandaşımız şehit oldu." ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayisi Üzerine Değerlendirmeler

Tunç, konuşmasında TUSAŞ'ın Türkiye'nin savunma sanayisindeki temel oyunculardan biri olduğunu vurgulayarak, "Bu saldırının, ülkemizin savunma sanayinin hedef alındığını düşünüyoruz." şeklinde belirtti.

Adli Soruşturma ve İşbirliği Gelişmeleri

Adli soruşturmanın başlatıldığını hatırlatan Tunç, terörizmle mücadele azimlerinin süreceğini vurguladı. Macaristan ile gerçekleştirilen görüşmelerde, "İki ülke arasındaki hukuki ve adli işbirliğine ilişkin bir anlaşmaya vardık. Bu anlaşma ve uluslararası sözleşmeler çerçevesinde ilişkilerimizi daha ileriye taşıyacak kararlar aldık," dedi.

Adalete Erişim ve Avrupa Birliğiyle İlişkiler

Tunç, vatandaşların adalete erişimi ve hukuk güvenliği konuları üzerinde tecrübelerin paylaşımının önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı önyargılarını eleştirerek, "Türkiye'nin AB üyeliği Avrupa için bir kazanım olacaktır. Aksi takdirde, Türkiye kaybetmez; Avrupa Birliği kaybeder." diye ekledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç (solda), Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Macaristan Adalet Bakanı...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç (solda), Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Macaristan Adalet Bakanı Bence Tuzson (sağda) ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi, Türkiye Macaristan Adalet Bakanlıkları Arasında İş Birliğine Dair Mutabakat Zaptı'nı imzaladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal